Αφροδισιακά

Σύντομη περιγραφή – ορισμός

Σαν αφροδισιακά θεωρούνται οποιαδήποτε τροφή, ποτό, φάρμακο, άρωμα ή σεξουαλικό βοήθημα που μπορεί να διεγείρει το σεξουαλικό ενδιαφέρον ή να αυξήσει τις σεξουαλικές επιδόσεις.

Σύγχρονα και παλιά αφροδισιακά.

Από την αρχαιότητα αναζητούσαν οι άνθρωποι αφροδισιακές ουσίες, και κυρίως οι άνδρες. Το συκώτι του καρχαρία, η σκόνη από κέρατο ρινόκερου, η ισπανική μύγα και άλλες πιο περίεργες ουσίες θεωρούνταν για πολλούς αιώνες αφροδισιακά. Το πιο συνηθισμένο αφροδισιακό από τα παλιά χρόνια μέχρι και σήμερα θεωρείται το αλκοόλ. Σίγουρα ένα ποτήρι κρασί μπορεί να μας χαλαρώσει, να μας φτιάξει την διάθεση αλλά η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ μάλλον φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα.
Εκτός από αθώα αφροδισιακά, όπως το μέλι με τα καρύδια, πολλοί θεωρούν ότι έχουν αφροδισιακή δράση παράνομες ουσίες όπως το χασίς, η κοκαϊνη και τα χάπια ‘έκσταση’. Πέρα από τους κινδύνους που κρύβουν οι παράνομες ουσίες πρέπει να τονισθεί ότι όπως και με το αλκοόλ, η κατάχρησή τους καταστρέφει την σεξουαλική ικανότητα.

Το σεξ αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ανθρώπινης ζωής με αποτέλεσμα να αναφέρονται πολλά καινούργια αφροδισιακά ή να ‘ξαναβρίσκονται’ ουσίες με αφροδισιακές ιδιότητες χαμένες στους αιώνες, με αμφίβολα συνήθως αποτελέσματα, μια και τον σημαντικότερο ρόλο στη έκφραση της σεξουαλικότητάς μας, όταν δεν υπάρχει κάποιο οργανικό πρόβλημα, παίζει η ψυχολογική μας διάθεση και οι εγκεφαλικές διεργασίες.

Διαβάστε επίσης


Μη χάσετε καμμία δημοσίευση!

Γραφτείτε στο NewsLetter του Care


Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα