ποσο διαρκει ο αντιτετανικος | παχυνση του υπεζωκοτα | χρονια ηπατιτιδα β | vimatodotis | δυσκοιλιότητα ανανάς

Πρωκτική σεξουαλική επαφή


Άλλες ονομασίες

Σοδομισμός, Σοδομία

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Η πρωκτική σεξουαλική επαφή γίνεται με την εισαγωγή του πέους από τον πρωκτό στο ορθό (κατώτερο τμήμα του παχέως εντέρου που με το απευθυσμένο καταλήγει στον πρωκτό), του/της συντρόφου,και χρειάζεται προσοχή κατά την τέλεση της πράξης μια και εγκυμονούνται συγκεκριμένοι κίνδυνοι.

Χρήσιμες συμβουλές.

Αν και πολλά ετεροφυλόφιλα ζευγάρια δοκιμάζουν το πρωκτικό σεξ, θεωρείται ότι αφορά περισσότερο τους ομοφυλόφιλους άνδρες. Επειδή ο πρωκτός είναι κανονικά πολύ μικρός, πρέπει να αποφεύγεται η ορμητική εισβολή του πέους, γιατί υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί ρήξη του πρωκτικού σφιγκτήρα (κυκλοτερής μύς που βρίσκεται στον πρωκτό) ή ακόμη τραυματισμός των περιβαλλόντων ιστών. Επίσης καλό είναι να χρησιμοποιείται πρίν από την διείσδυση λιπαντικό με υδατική βάση (όχι βαζελίνη) καθώς και ο δέκτης πρέπει να είναι χαλαρός.

Σημείο που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, άσχετα με το φύλο των συμμετεχόντων είναι ότι το πέος μετά την είσοδο στον πρωκτό, δεν πρέπει να μπαίνει στο στόμα ή τον κόλπο της συντρόφου, αν δεν πλυθεί καλά, γιατί μπορεί να μεταφερθούν μικρόβια από τον πρωκτό.

Λόγω των πιθανών τραυματισμών κατά την διάρκεια του πρωκτικού σεξ, αυξάνεται και ο κίνδυνος μετάδοσης του AIDS, και γι αυτό όταν το πρωκτικό σεξ δεν αφορά μια μόνιμη σχέση που οι σύντροφοι είναι απολύτως βέβαιοι πως και οι δύο δεν είναι φορείς του ιού HIV, πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα ένα καινούργιο προφυλακτικό με υδατοδιαλυτή λίπανση, όπως βέβαια και στις υπόλοιπες σεξουαλικές πράξεις.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.