μαρφαν | πολυποδας εντερου στα παιδια | αντλια ινσουλινης κοστος | χρονια χλαμυδια | μικροβιακη αμυγδαλιτιδα

Γυναικείος οργασμός


Άλλες ονομασίες

Female orgasm

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Είναι η τρίτη φάση και η μικρότερη σε διάρκεια στον κύκλο της σεξουαλικής ανταπόκρισης. Οι προηγούμενες φάσεις είναι η ερωτική επιθυμία και η κορύφωση. Κατά τη διάρκεια της, ολόκληρο το σώμα συμμετέχει στην εκτόνωση σεξουαλικής έντασης.

Πως βιώνεται ο γυναικείος οργασμός

Αν και πέρασαν πολλοί αιώνες όπου υπήρχε η πεποίθηση (ακόμα και από γιατρούς) ότι οι γυναίκες δεν είναι ικανές για οργασμό, στις μέρες μας τα πράγματα έχουν αλλάξει. Είναι πια κατανοητό ότι ο οργασμός είναι ικανότητα και δικαίωμα και των δύο φύλων.
Πολλές γυναίκες βιώνουν τον οργασμό ως μία «στιγμιαία ευχαρίστηση», σαν «θερμότητα» ή σαν «ηλεκτρισμό».

Σήμερα ξέρουμε ότι ο οργασμός δεν χωρίζεται σε κολπικό ή κλειτοριδικό και ότι για τον οργασμό της γυναίκας είναι απαραίτητη η κλειτοριδική συμμετοχή είτε με το χέρι είτε από την τριβή.
Μερικές γυναίκες φαίνεται να προτιμούν τους οργασμούς που προσφέρει η ερωτική επαφή, άλλες πάλι προτιμούν τον οργασμό που τους προσφέρει ο αυνανισμός.

Η πολυοργασμική ικανότητα των γυναικών

Οι γυναίκες είναι ικανές για πολυοργασμική δραστηριότητα, μπορούν δηλαδή να έχουν συνεχόμενους οργασμούς χωρίς να κουράζονται ή να εξαντλούνται.
Η εμπειρία του πολλαπλού οργασμού δεν βιώνεται από όλες τις γυναίκες, ενώ άλλες γυναίκες είναι πολυοργασμικές μόνο κατά διαστήματα.

Παράγοντες που ευνοούν τον οργασμό

Η συναισθηματική ασφάλεια, η συναισθηματική κατάσταση και η ποιότητα της σχέσης με τον σύντροφο φαίνεται ότι είναι καθοριστικοί παράγοντες για την ύπαρξη ή όχι του οργασμού κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.