απο ποια ηλικια επιτρεπονται τα βαρη | υποχρωμια μικροκυτταρωση | πρωτοπαθής χολική κίρρωση
Μέλος από
04 ΟΚΤ 2000
Κωδικός: 29 Δημοσιεύσεις: 1 Εμφανίσεις: 3408

Αθανάσιος Δρίτσας

ΚαρδιολόγοςΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύθηκε στην Καρδιολογία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Guy’s Hospital, London.
Eργάσθηκε επι τετραετία σαν ερευνητής κλινικός καρδιολόγος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηammersmith Hospital, Royal Postgraduate Medical School, London. Εχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών σε διεθνή κορυφαία επιστημονικά περιοδικά στα αντικείμενα των καρδιακών αρρυθμιών, της καρδιακής βηματοδότησης και των μυοκαρδιοπαθειών.
Παράλληλα με τίς ιατρικές του σπουδές μελέτησε ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση με τούς Κ. Κυδωνιάτη και Γ. Ιωαννίδη και παρακολούθησε σεμινάρια σύνθεσης στην Royal Academy of Music, London. Μουσικά του έργα έχουν παρουσιασθεί απο σολίστες μέλη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχηστρας της ΕΡΤ, της ορχήστρας των Χρωμάτων και ηχογραφηθει απο το Γ’ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Στην Ελλάδα είναι πρωτοπόρος της κλινικής εφαρμογής της μουσικής σε νοσοκομειακό επίπεδο και γνωστός ερευνητής στο αντικείμενο των βιολογικών επιδράσεων της μουσικής.
Είναι Μέλος της Ελληνικής Καρδιολογικης Εταιρείας, Fellow of European Society of Cardiology (FESC), μέλος της American Music Therapy Association & British Society of Music Therapy. Διατηρει τακτική εκπομπή στο Γ’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ (Ο μαγικός αυλός) οπου σχολιάζει και αναλύει τίς θεραπευτικές δυνατότητες της μουσικής τέχνης.


 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.