νεφροβλαστωμα | διατασi miwn orismos | ηωσινοφιλια | απονευρωση δοντιου | αμυλοείδωση καρδιας | παθησεις αυτιων

Ρινόρροια εγκεφαλονωτιαίου υγρού


Εμφανίζεται σε κατάγματα της βάσης του κρανίου, νεοπλάσματα και σε διάφορες συγγενείς ανωμαλίες. Η βιοχημική εξέταση του υγρού και ο απεικονιστικός έλεγχος τεκμηριώνουν τη διάγνωση. Υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης μηνιγγίτιδας και γι΄ αυτό δίνονται αντιβιοτικά. Μερικές φορές με την επούλωση του τραύματος η ροή του ΕΝΥ στη μύτη σταματάει, υπάρχουν όμως και ορισμένες χειρουργικές τεχνικές από τη μύτη για την αντιμετώπιση του φαινομένου καθώς και η νευροχειρουργική προσέγγιση.

Εγγραφή!
Για να λαμβάνετε κάθε μέρα όλα τα άρθρα του Care στο email σας, γραφτείτε στο NewsLetter του Care. Διαγραφή ανά πάσα στιγμή με ένα click.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2017 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.