Αγχώδεις διαταραχές

Οι αγχώδεις διαταραχές επηρεάζουν τον τρόπο που σκέπτεται, αισθάνεται και συμπεριφέρεται ένα άτομο.

Ομάδα παθήσεων, οι οποίες χαρακτηρίζονται από επίμονα αισθήματα υψηλού βαθμού άγχους και υπερβολικής δυσφορίας και έντασης. Ένα άτομο μπορεί να διαγνωσθεί ως πάσχον από αγχώδη διαταραχή, εάν το επίπεδο άγχους του έιναι τόσο υψηλό ώστε να διαταράσσει σημαντικά την καθημερινή του ζωή και να μην του επιτρέπει να κάνει τα πράγματα που θέλει να κάνει.

Οι αγχώδεις διαταραχές είναι η πιό κοινή μορφή ψυχικών παθήσεων και προσβάλλουν ένα στα 20 άτομα σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή. Συχνά, αρχίζουν στην πρώιμη ενήλικη ζωή, αλλά μπορεί να αρχίσουν και στην παιδική ηλικία ή αργότερα στην ζωή κάποιου ατόμου.

Οι γυναίκες έιναι περισσότερο πιθανόν να προσβληθούν από τις αγχώδεις διαταραχές απο ότι οι άνδρες. Οι αγχώδεις διαταραχές συχνά αρχίζουν απότομα, χωρίς να υπάρχει κάποιος πραφανής λόγος. Γενικά συνοδεύονται από έντονα σωματικά συμπτώματα όπως δύσπνοια και ταχυπαλμία. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ιδρώτα, τρέμουλα, αίσθημα ασφυξίας, ναυτία, στομαχικές διαταραχές, ζαλάδα, μυρμηγκιάσεις, αισθήματα απώλειας ελέγχου και αισθήματα επικείμενης συμφοράς.

Οι αγχώδεις διαταραχές επηρεάζουν τον τρόπο που σκέπτεται, αισθάνεται και συμπεριφέρεται ένα άτομο και εάν δεν αντιμετωπισθούν μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ψυχική ένταση και να διαταράξουν σημαντικά την ζωή του ατόμου. Ευτυχώς η θεραπευτική αγωγή για την αγχώδη διαταραχή είναι συνήθως πολύ αποτελεσματική.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση