Συχνές ερωτήσεις για την αρθροπλαστική γόνατος

Πλέον η αρθροπλαστική γόνατος δεν αποτελεί προνόμιο της τρίτης ηλικίας, αλλά τα καινούργια υλικά για εμφυτεύματα είναι κατάλληλα και για τις νέες και δραστήριες ηλικίες.

Αρθροπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση που αντικαθιστά την φθαρμένη άρθρωση με ειδικά εμφυτεύματα, τα οποία κατασκευάζονται από τα πλέον εξειδικευμένα υλικά υψηλής αντοχής.

Η αρθροπλαστική γόνατος, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί και εξελιχθεί με ραγδαίους ρυθμούς, συμβάλλοντας καθοριστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, που άλλοτε ταλαιπωρούνταν από τον πόνο και σε πολλές περιπτώσεις αντιμετώπιζαν σοβαρή αναπηρία.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, σίγουρα οι επεμβάσεις αυτές αποτελούν επίτευγμα στην πορεία της ορθοπεδικής χειρουργικής και επιστήμης. Πλέον η αρθροπλαστική γόνατος δεν αποτελεί προνόμιο της τρίτης ηλικίας, αλλά τα καινούργια υλικά για εμφυτεύματα είναι κατάλληλα και για τις νέες και δραστήριες ηλικίες.

Γιατί πρέπει όσοι έχουν οστεοαρθρίτιδα να κάνουν εγχείριση;

Αν δεν πραγματοποιηθεί η ολική αρθροπλαστική γόνατος, τότε η φθορά θα είναι μεγαλύτερη και στις υπόλοιπες πλευρικές αρθρώσεις, σε βάθος χρόνου.

Ποιος επιλέγει τα υλικά από τα οποία θα αποτελείται το εμφύτευμα;

Αυτή η επιλογή λαμβάνεται αποκλειστικά από τον ίδιο τον ορθοπεδικό χειρουργό και έχει να κάνει με το είδος της βλάβης που έχει υποστεί ο ασθενής καθώς επίσης και την ηλικία του ή την δραστηριότητά του.

Μετά από την επέμβαση, χρειάζεται να περιοριστεί η δραστηριότητα του ασθενούς;

Καθόλου! Άλλωστε για αυτόν τον λόγο έγινε η εγχείρηση, για να ανακτήσετε την χαμένη σας δραστηριότητα και ζωτικότητα. Έτσι κι αλλιώς μετά από δεκαετίες, αν φθαρούν, μπορούν εύκολα και γρήγορα να αλλαχθούν.

Πότε μπορεί ο ασθενής να οδηγήσει με ασφάλεια το αυτοκίνητό του;

Οι δύο μήνες είναι υπεραρκετοί για να μπορεί ο ασθενής να οδηγήσει. Μην το κάνετε πιο πριν καθώς τα χαμηλά καθίσματα του αυτοκινήτου μπορεί να προκαλέσουν εξάρθρημα. Επίσης σε μικρότερο διάστημα, τα γόνατα δεν θα μπορούν να λυγίσουν σε ορθή γωνία, επομένως η οδήγηση θα είναι μη ασφαλής.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση