Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων στο Πήλιο

Πηγή: Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος

Στα Καλά Νερά, μετά την πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2014, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η έβδομη σε σειρά αποστολή της ΕΔΚΕ, για στειρώσεις αδέσποτων ζώων. Το Σαββατοκύριακο αυτό στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν για την λύσσα και τοποθετήθηκαν microchip σε 65 ζώα, σκυλιά και γάτες.

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος θεωρεί σκόπιμο να τονίσει, ότι και με αυτήν της την δράση κατάφερε:

  1. να αποτρέψει την προσβολή των ζώων από τον ιό της λύσσας, προστατεύοντας τα ίδια αλλά και τους κατοίκους της εν λόγω περιοχής, και να τα καταγράψει, έτσι ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα υιοθεσίας
  2. να ελέγξει τον μελλοντικό αριθμό αδέσποτων ζώων. Με συντηρητικούς υπολογισμούς, τα 65 αυτά ζώα, τον δεύτερο χρόνο θα είχαν γίνει περίπου 2.000 και πολλά από αυτά θα πέθαιναν από ασθένειες, τροχαία ατυχήματα, δηλητηριάσεις, ενώ τώρα με την συντονισμένη δράση της ΕΔΚΕ και του Δήμου Νοτίου Πηλίου, αυτά τα 65 ζώα δεν θα δημιουργούν πλέον νέες γενιές άμοιρων αδέσποτων.

Μπορούμε να καταλάβουμε λοιπόν, πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και η στείρωση, τόσο στα αδέσποτα όσο και στα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς.

Η ομάδα των εθελοντών κτηνιάτρων που ανέλαβε την υλοποίηση της αποστολής των Καλών Νερών, αποτελούνταν από τους: Μακαρονά Αλέξανδρο, Αλεξανδράκη Ζαχαρία, Γκουγκούλη Δημήτρη, Σακαρίκου Ράνια, και τη φοιτήτριά μας Ντεμκα Κατερίνα.

Την κυρίως ομάδα πλαισίωναν, με δικά τους έξοδα, μετακίνησης-διαμονής-διατροφής και οι: Σπανοπούλου Παρασκευή, Μπάτσας Γιάννης, Βασιλάκης Θάνος, Οικονομοπούλου Λύδα, Χασιώτη Μαρκέλλα, Μαραφέλιας Παναγιώτης, Εύη Παντοπούλου, Μάριος Παπαθανασίου, Μαρριάννα Τάλλαρου, Αρετή Μακρή, Λυμπέρης Αντώνης, Βενιανάκη Αθηνά, Φιλήμονας Διαμαντής και Κουκουσέλη Αργυρώ.

Η πολυπληθής ομάδα δείχνει την θέληση των κτηνιάτρων να βοηθήσουν την ΕΔΚΕ και τα ζώα.

Για να υλοποιηθεί αυτή η αποστολή, πολλοί προσέφεραν την βοήθεια τους.

Κατ αρχήν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις δύο συναδέλφους, την Ρώνη Μένη και την Πεττίδου Βαρβάρα, που διέθεσαν το ιατρείο τους για την δράση και ανέλαβαν και την μετεγχειρητική φροντίδα των ζώων.

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Τουριστικής Ανάπτυξης Καλών Νερών και τους ανθρώπους του Δήμου για την φιλοξενία και την βοήθεια που προσέφεραν.

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, που με την οικονομική στήριξη τους δίνουν “σάρκα και οστά” στην προσπάθεια μας. Έτσι ευχαριστούμε πολύ τους Μεγάλους χορηγούς μας Royal Canine και Ceva Hellas. Τους Χορηγούς μας Hills Astron χημικά και Acana Orijen, τους Υποστηρικτές μας Provet SA kai Virbac Hellas καθώς και όλους εκείνους τους συμπολίτες μας, που πιστεύοντας στο έργο μας, συνεισφέρουν μέσω των λογαριασμών της ΕΔΚΕ.

Οι Έλληνες Εθελοντές Κτηνίατροι εργάζονται αμισθί. Η βοήθεια σας για την εξυπηρέτηση του σκοπού μας, είναι ζωτική. Όσοι μέχρι σήμερα δεν μας ξέρετε, μπορείτε να μας γνωρίσετε στο www.edke.gr. Όσοι θεωρείτε ότι η παρουσία μας είναι χρήσιμη, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια μας, να βοηθήσουμε τα ζώα, στέλνοντας μήνυμα στο 54574 γράφοντας τη λέξη ΕΔΚΕ (Ελληνικά ή Λατινικα) με χρέωση 2,48 ευρώ, η μέσω Paypal στον λογαριασμό της ΕΔΚΕ (www.edke.gr ).

Alpha bank 124-00-200-200-7199 (IBAN GR6601401240124002002007199)

Εμπορική 6030-101604-355 (IBAN GR76 0171 0300 0060 3010 1604 355)

Φωτογραφίες από την αποστολή:

ΕΔΚΕ στο Πήλιο
ΕΔΚΕ στο Πήλιο

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση