Κρήτη – ΠΑΓΝΗ: Εγκαίνια για τη νέα ΜΕΘ Παιδιών και τον Ξενώνα ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ

Η νέα ΜΕΘ είναι εφάμιλλη των πολυδύναμων ΜΕΘ Παίδων μεγάλων Πανεπιστημιακών Κέντρων του εξωτερικού.

Πηγή: Cretalive.gr

Δυο πολύ σημαντικά έργα για την Κρήτη και τα παιδια, εγκαινιάζονται σήμερα (18 Νοε 1013) στο ΠΑΓΝΗ.

Η νέα Εντατική Μονάδα Θεραπείας Παιδιών εγκαινιάσθηκε το πρωί και στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η εκδήλωση για τον Παιδικό Ξενωνα Φιλοξενίας παιδιων με νεοπλασία του Συλλόγου ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ.

Στα εγκαίνια της ΜΕΘ πρέστησαν, μεταξύ άλλων ο Διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης, Αντώνης Γρηγοράκης, ο νέος Δοικητής ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου Νίκος Χαριτάκης, αλλά και ο απερχόμενος Διοικητής, Νίκος Κοκκίνης.

Η ομιλία μάλιστα του κ. Κοκκίνη ήταν συγκινησιακά φορτισμένη, καθώς κάλεσε τη νέα Διοίκηση, γιατρούς και εργαζόμενους- όπως είπε- να στηρίξουν το Νοσοκομείο, προκειμένου να το αγαπήσει και να το αγκαλιάσει ακόμα περισσότερο και η κοινωνία. Παράλληλα πρότεινε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να βοηθήσει ώστε το ΠΑΓΝΗ να αποκτήσει, όπως είπε, ελικόπτερο μεταφοράς ασθενών, κάτι το οποίο θα βοηθήσει τα μέγιστα στο να ελαχιστοποιηθούν οι χρόνοι, κάτι πολύ σημαντικά για σοβαρά περιστατικά. Σύμφωνα με τον κ. Κοκκίνη, η αναγκαιότητα ύπαρξης ενός τέτοιου ελικοπτέρου έχει καταδειχθεί και από την εμπειρία Νοσοκομείων του εξωτερικού.

Η Εντατική Παιδιών

Η νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ αποτελεί ευγενική δωρεά και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στα πλαίσια του προγράμματος αναμόρφωσης Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Η νέα ΜΕΘ είναι εφάμιλλη των πολυδύναμων ΜΕΘ Παίδων μεγάλων Πανεπιστημιακών Κέντρων του εξωτερικού και παράλληλα διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό. Ο σχεδιασμός και τα δομικά στοιχεία της Μονάδας είναι σύμφωνα με τις τελευταίες αυστηρές προδιαγραφές των διεθνών εταιρειών Εντατικής Θεραπείας, και εγκεκριμένα από ειδική επιτροπή πιστοποίησης του Υπουργείου.

Η ΜΕΘ Παίδων διαθέτει επτά κλίνες, εκ των οποίων η μία είναι ημερήσιας νοσηλείας για μικροεπεμβάσεις και άλλες βραχείες επεμβάσεις σε παιδιά που απαιτούν ήπια καταστολή. Έχει στελεχωθεί με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και αποτελεί ένα έργο πολυσήμαντο για όλα τα παιδιά της Κρήτης και των νήσων Αιγαίου.

Το έργο αυτό δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη του Σωματείου ΠΝΟΗ – Σωματείο Φίλων Εντατικής Νοσηλείας Παίδων. Σημαντική επίσης ήταν η υποστήριξη με δωρεές του Σωματείου Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος για την ανανέωση του κινητού μηχανικού ιατρικού εξοπλισμού, καθώς και η συμπαράσταση της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ και του Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου-Διευθυντή της ΜΕΘ Ενηλίκων-Καθηγητή Δ. Γεωργόπουλου που φιλοξένησαν την περιορισμένη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Παίδων στις εγκαταστάσεις της ΜΕΘ Ενηλίκων έως και την ολοκλήρωση και εξοπλισμό του έργου μέσω της δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας

Η ανέγερση του Παιδικού Ξενώνα Φιλοξενίας «Η Ηλιαχτίδα» στο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου αποτέλεσε μεγάλο όραμα του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία η «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», και ξεκίνησε το έτος 2008 .

Είναι ένα έργο που πραγματοποιήθηκε με πολύ κόπο, αγάπη και με την οικονομική στήριξη των Μελών και Φίλων του Συλλόγου Ηλιαχτίδα.

Το έργο αυτό δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί χωρίς την άψογη συνεργασία με τη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, ενώ ολοκληρώθηκε και εξοπλίσθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ο Ξενώνας προορίζεται για τη δωρεάν φιλοξενία των οικογενειών και των παιδιών που νοσηλεύονται στην Κλινική Αιματολογίας – Ογκολογίας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και αποτελεί δωρεά του Συλλόγου ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ στο ΠΑΓΝΗ.

Διαθέτει 6 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 12 άτομα. Περιλαμβάνει επίσης, πλήρως εξοπλισμένη κοινόχρηστη κουζίνα, χώρους αναψυχής και ξεκούρασης για τους ενήλικες, παιδότοπο για την ψυχαγωγία των μικρών ασθενών, αίθουσα διδασκαλίας- internet, οργανωμένο χώρο πλυντηρίων-στεγνωτηρίων, όπως επίσης και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και εξυπηρέτησης των αναγκών δράσης της εθελοντικής Ομάδας της Ηλιαχτίδας.

Για τη λειτουργία του ξενώνα έχει συσταθεί, με απόφαση Διοικητή ΠΑΓΝΗ, 5μελής Διοικούσα Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν δύο μέλη του Συλλόγου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση