Ο Αυξέντιος Καλαγκός θα χειρουργεί στο Διαβαλκανικό

Ο κ. Καλαγκός αποδέχθηκε να χειρουργεί ως Επισκέπτης Ιατρός στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, κάθε μήνα. Προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς.

Πηγή: Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Το μοναδικό Κέντρο Συγγενών Καρδιοπαθειών στη Βόρεια Ελλάδα, εγκαινιάζει τη λειτουργία του στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, με την αποκλειστική συνεργασία του διεθνούς φήμης καρδιοχειρουργού, Αυξέντιου Καλαγκού, καθηγητή στο πανεπιστήμιο της Γενεύης και Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Κλινικής Καρδιαγγειακής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο της Γενεύης.

Ο καρδιοχειρουργός, μετά από συνεργασία που συνήψε ο Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γενεύης ηγείται του Κέντρου Συγγενών Καρδιοπαθειών του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος του Ιατρικού Διαβαλκανικού. Ο κ. Καλαγκός αποδέχθηκε να χειρουργεί ως Επισκέπτης Ιατρός στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, κάθε μήνα.

Εγκαινιάζοντας τη συνεργασία του με το Νοσοκομείο, ο διακεκριμένος καθηγητής, χειρουργεί σήμερα και αύριο με την ομάδα του, συνολικά τέσσερις ασθενείς με συγγενή καρδιοπάθεια. Προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς, επιλέγοντας το Ιατρικό Διαβαλκανικό, καθ’ όσον διαθέτει άριστο και υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, χειρουργικές αίθουσες υψηλών προδιαγραφών, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Ενηλίκων και υψηλά standards της Ομάδας καρδιολόγων και καρδιοχειρουργών του Κέντρου Συγγενών Καρδιοπαθειών.

Ο Αυξέντιος Καλαγκός

Ο παγκοσμίου φήμης καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός, έχει διακριθεί όχι μόνο για την χειρουργική του δεινότητα, αλλά και για το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο. Είναι Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας Καρδιοθωρακοχειρουργικής και Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ορθοδοξίας στη Γενεύη. Έχει χειρουργήσει αφιλοκερδώς περισσότερα από 14.000 παιδιά σε όλο τον Κόσμο, με προτεραιότητα χώρες όπου ο πληθυσμός πλήττεται από τη φτώχια. Είναι ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους» (1998), Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ιδρύματος «Καλαγκός» (2002) και κάτοχος της πρωτοποριακής ευρεσιτεχνίας «Kalangos Ring», που τοποθετείται στην παιδική καρδιά για την επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας.

Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση είναι διαθέσιμη εδώ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση