Προληπτικές εξετάσεις από το Ωνάσειο για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

Παγκόσμια Ημέρας Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου 2013)

Πηγή: Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο

Με έμφαση στην πρόληψη των καρδιοπαθειών θα κινηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα δράσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου 2013).

Η έναρξη θα γίνει από το Υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 όπου οι υπάλληλοι του Υπουργείου θα εξεταστούν στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρόβλεψης Κινδύνου Καρδιαγγειακών Παθήσεων. Η δράση θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013.

Το Πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μέτρηση αρτηριακής πίεσης & χοληστερόλης, λήψη δημογραφικών στοιχείων, καταγραφή των καπνιστικών συνηθειών και συμβουλευτική νοσηλευτική. Σε όλους τους εξεταζόμενους θα διανεμηθούν ενημερωτικά έντυπα του Ωνασείου για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης καθώς και αντίστοιχες διατροφικές συνήθειες.

Το 2012 η εφαρμογή του Προγράμματος έδωσε τη δυνατότητα να εξεταστούν συνολικά 2. 147 άτομα.

Στη συνέχεια, οι δράσεις θα συνεχιστούν με τη συνεργασία του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με Δήμους της Αττικής και θα περιλαμβάνουν επιπλέον ενημερωτικές ομιλίες και τη διοργάνωση σεμιναρίων Βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση