Συνέντευξη του υπουργού Υγείας στο BBC

«Σπουδαίοι φίλοι μας η Άνγκελα Μέρκελ και ο γερμανικός λαός. Θα επιστρέψουμε τα δανεικά, όταν μπορούμε».

Πηγή: BBC HARDtalk

Ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, παρέθεσε συνέντευξη στο βρετανικό δίκτυο BBC στις 25 Σεπτ 2013. Ανέφερε οτι «μετά από τρία χρόνια σκληρής λιτότητας, η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει πλέον άλλα μέτρα». «Ωστόσο», συμπλήρωσε, «ο ελληνικός λαός παρουσιάζει εντυπωσιακή ωριμότητα. Κανείς δεν θέλει άλλα προβλήματα στην Ελλάδα. Το ζητούμενο είναι η έξοδος από την κρίση».

Στο σχόλιο του δημοσιογράφου οτι το διαφαινόμενο χρηματοδοτικό κενό θα απαιτήσει νέα μέτρα λιτότητας, ο υπουργός επανέλαβε οτι η παρούσα κυβέρνηση δεν θα λάβει νέα οριζόντια μέτρα, αλλά θα στηριχθεί στην αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα και στις ιδιωτικοποιησεις.

Σχετικά με τις σχέσεις της χώρας μας με τη Γερμανία, που θεωρείται ο βασικός δανειστής, ο υπουργός ανέφερε πως «η Άνγκελα Μέρκελ και ο γερμανικός λαός είναι σπουδαίοι φίλοι της Ελλάδας» και πρόσθεσε «θα επιστρέψουμε τα χρήματα πίσω στους Γερμανούς, όταν μπορούμε».

Το BBC αναφέρεται στις πρόσφατες απεργίες, που γίνονται στη χώρα μας στο δημόσιο τομέα, την ίδια στιγμή που οι διεθνείς πιστωτές συναντήθηκαν για να αξιολογήσουν την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας και να αποφασίσουν, αν η χώρα θα πάρει τη δόση του ενός δισ. ευρώ.

Η συνέντευξη είναι διαθέσιμη εδώ.

Δείτε το σχετικό video

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση