Γνωρίστε την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος

Πηγή: Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος στο Facebook

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο. Η ίδρυση του σωματείου αυτού αποτελεί καρπό ώριμης σκέψης μιας ομάδας φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων οι οποίοι, έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.

Επιπροσθέτως, το σωματείο στοχεύει και στην ενίσχυση του φιλοζωικού αισθήματος, ευελπιστώντας ότι θα πάψουν τα αδέσποτα ζώα να θεωρούνται “πληγή” και θα αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην καρδιά όλων των Ελλήνων.

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος είναι ένα μη κερδοσκοπικό, ανεξάρτητο σωματείο. Η δράση μας εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα και αποστολή μας είναι να προσφέρουμε ιατρική βοήθεια σε ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική φροντίδα. Μια επίλεκτη ομάδα… Απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε κτηνίατρο που δραστηριοποιείται μέσα από την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος, είναι να είναι εγγεγραμμένος στον Κτηνιατρικό Σύλλογο Ελλάδος Έτσι, είμαστε σίγουροι τόσο ότι η κτηνιατρική περίθαλψη εκτελείται από εξειδικευμένους επιστήμονες, όσο και ότι τα ζώα τυγχάνουν της ύψιστης φροντίδας από επαγγελματίες που διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία και γνώση. Ιδρύσαμε την ΕΔΚΕ γιατί… ..μέσα από διαρκή ενημέρωση και παρατήρηση, διαπιστώσαμε ότι σε πολλές περιοχές της Ελλάδας υπάρχουν ζώα τα οποία δεν τυγχάνουν της απαραίτητης κτηνιατρικής φροντίδας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα: Τα ζώα να υποφέρουν από ασθένειες, ενώ θα μπορούσαν να θεραπευτούν με την απαραίτητη κτηνιατρική βοήθεια Αδέσποτα ζώα να αναπαράγονται ανεξέλεγκτα, επιβαρύνοντας την υγεία τους, αλλά και επηρεάζοντας τη ζωή των τοπικών κοινωνιών Λοιμώδη νοσήματα να μεταδίδονται από ζώο σε ζώο, καθιστώντας επικίνδυνη τη συμβίωση με άλλα ζώα, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις με τους ανθρώπους.

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα της ΕΔΚΕ και στην σελίδα της ΕΔΚΕ στο Facebook.

Η ΕΔΚΕ διαθέτει ενδιαφέροντα videos εδώ.

Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε εδώ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση