Δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες σε ανασφάλιστους μέσω του ΕΣΠΑ

Από τις 2 Σεπτεμβρίου θα μπορούν οι ανασφάλιστοι και με χαμηλά εισοδήματα πολίτες να υποβάλουν αίτηση, για να αποκτήσουν δωρεάν δικαίωμα πρόσβασης σε ιατρικές υπηρεσίες πρόληψης και παρακολούθησης (“Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης” ή “healthvoucher”).

Το “Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης” σε Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σας επιτρέπει να ωφεληθείτε με δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης, παρακολούθησης και αγωγής υγείας από τη συγχρηματοδοτούμενη δράση του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΦΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ». Η πράξη, προϋπολογισμού 46 εκατ. ευρώ, είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ.

Ποιοί δικαιούνται το healthvoucher

Δυνητικοί ωφελούμενοι ή δικαιούχοι του Προγράμματος είναι πρώην ασφαλισμένοι των Ταμείων του ΕΟΠΥΥ, καθώς και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που:

  • έχουν απωλέσει, την ασφαλιστική τους ικανότητα και
  • έχουν, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις του οικονομικού έτους 2012 ή 2013 (χρήσεις 2011-2012 αντίστοιχα), ατομικό εισόδημα έως 12.000€ (άγαμοι) ή οικογενειακό εισόδημα έως 25.000€ (έγγαμοι). Ως εισόδημα λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο ατομικό/ οικογενειακό εισόδημα,ως αναφέρεται στο άρθρο 29 του ν.3986/2011, περί επιβολής έκτακτης εισφοράς.

Αναλυτικότερα εδώ.

Τι καλύπτει το πρόγραμμα

Το Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης παρέχει δικαίωμα ελεύθερης (δωρεάν) πρόσβασης σευπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Διακρίνεται σε HealthVoucher γενικής κατηγορίας (ανά ηλικιακή κατηγορία και φύλο ωφελούμενου) και HealthVoucher προγεννητικού ελέγχου για τις εγκύους δικαιούχους του Προγράμματος, (εφόσον επιλεγεί κατά την εγγραφή το σχετικό πεδίο).

Αναλυτικότερα εδώ.

Πώς να κάνετε αίτηση

Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά στο Healthvoucher.gr ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών από τις 2 Σεπτεμβρίου και μετά. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας.

Πού μπορώ να μάθω περισσότερα

Περισσότερα στην διεύθυνση www.healthvoucher.gr

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση