WHO: πολύτιμος ο μητρικός θηλασμός

Πηγή: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Μόνο 37 χώρες, (ποσοστό περί το 20%) έχουν θεσπίσει νόμους που τηρούν όλες τις συστάσεις του Διεθνούς Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που δημοσιεύθηκε κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού. Εορτάζεται σε περισσότερες από 170 χώρες την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Ο θηλασμός είναι η καλύτερη πηγή διατροφής για τα βρέφη και τα μικρά παιδιά και ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την εξασφάλιση της υγείας των παιδιών. Οι άνθρωποι που είχαν θηλάσει ως βρέφη είναι λιγότερο πιθανό να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα αργότερα στη ζωή τους. Είναι λιγότερο επιρρεπείς στο διαβήτη και έχουν καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης. Ωστόσο, υπολογίζεται ότι μόνο το 38% των βρεφών παγκοσμίως θηλάζουν αποκλειστικά για έξι μήνες.

«Σχεδόν όλες οι μητέρες είναι φυσικά σε θέση να θηλάσουν και θα το πράξουν αν έχουν ενημέρωση και υποστήριξη,» δήλωσε ο Δρ Carmen Casanovas, εκ μέρους του ΠΟΥ. «Όμως, σε πολλές περιπτώσεις, οι γυναίκες αποθαρρύνονται και πιστεύουν ότι θα δώσουν στα παιδιά τους ένα καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή με τα υποκατάστατα μητρικού γάλακτος».

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση