Τα στρατιωτικά νοσοκομεία θα ενισχύσουν το ΕΣΥ λόγω διαθεσιμότητας

Μετά τη σημερινή (8 Αυγ 2013) συνάντηση του ΥΕΘΑ κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη στο ΥΠΕΘΑ, ακολούθησαν δηλώσεις, όπου, μεταξύ άλλων, τονίσθηκαν τα εξής:

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Αποφασίσαμε ακόμη την υγειονομική υποστήριξη των νοσοκομείων του ΕΣΥ, στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της κινητικότητας-διαθεσιμότητας, με ενίσχυση της εφημερίας των νοσοκομείων. Αυτό το τελευταίο είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό μέτρο. Θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω τον κ. Γεωργιάδη για την συνεργασία μας. Όπως είχα την ευκαιρία να επισημάνω και κατά την διάρκεια της συνάντησης, θεωρώ ότι αυτή η συνεργασία θα αποδώσει, θα φέρει αποτελέσματα και το κυριότερο θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στις ακριτικές περιοχές της χώρας, προσφέροντας στο κοινωνικό έργο, που όπως επεσήμανα είναι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης μας.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε:

Α ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Σήμερα ήρθαμε εδώ, κατά βάση, για δύο θέματα. Το πρώτο, η υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας των δύο Υπουργείων, έτσι ώστε να συντονίσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνάμεις μας για την παροχή των βελτίστων δυνατών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους των ακριτικών νησιών και θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Υπουργό, γιατί έδειξε πολύ μεγάλη ευαισθησία σε αυτό το θέμα. Επίσης, το δεύτερο θέμα, πλην του πρωτοκόλλου, ήταν η συμμετοχή του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης στην εκπόνηση του σχεδίου των 15 ημερών, κατά την διάρκεια των οποίων θα υπάρχει κινητικότητα στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εμείς ως Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το ΕΚΕΠΥ, φτιάχνουμε ένα πλήρες σχέδιο, ώστε να λειτουργήσουν οι εφημερίες αυτές τις 15 μέρες κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μην υπάρχει η παραμικρή ανησυχία στους πολίτες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Ολόκληρο το κείμενο είναι διαθέσιμο εδώ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση