Συγκλονιστικά πορτραίτα αστέγων από το φακό του Lee Jeffries

Άστεγους και εξαθλιωμένους θα συναντήσει κανείς σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες. Ειδικά σε αυτές, αποτελούν την κραυγαλέα αντίθεση με την εύθραυστη ευημερία των υπολοίπων. Φαίνεται οτι η αντίθεση αυτή είναι χρήσιμη. Πιθανώς για αυτό η “φιλανθρωπία” σε όλες της τις μορφές και η όποια κοινωνική πρόνοια δεν έχουν κατορθώσει να εξαλείψουν το φαινόμενο.

Αποτελούν αυτό που κανείς δεν θα ήθελε να ήταν. Το μήνυμα είναι απλό: “κοίταξε τι μπορείς να πάθεις”.

Ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα της “κρίσης”, πολλοί από μας δεν έχουν συνειδητοποιήσει πόσο εύκολα και γρήγορα μπορεί να αλλάξει το status της ευημερίας. Θα τρομάξει κανείς, αν συνειδητοποιήσει πόσο σκληρούς μπορεί να κάνει τους ανθρώπους η άγνοια και η προκατάληψη.

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν εδώ, ο Lee Jeffries φωτογραφίζει με μια πολύ ιδιαίτερη τεχνική και παρουσιάζει ασπρόμαυρα close-up πορτραίτα αστέγων ανδρών και γυναικών από το Λονδίνο, το Λος Άντζελες, το Παρίσι, τη Ρώμη, το Λας Βέγκας, τη Νέα Υόρκη.

«Δεν μπορώ να αλλάξω τη ζωή αυτών των ανθρώπων», λέει ο Jeffries στο Time. «Δεν διαθέτω μαγικό ραβδί, μπορώ όμως να πάρω μια φωτογραφία που θα εντείνει την προσοχή στο πρόβλημά τους».

Ο Χριστός ξανασταυρώνεται (δίχως τέλος).

Δείτε τις φωτογραφίες στο http://leejeffries.500px.com/

και στο http://www.flickr.com/photos/16536699@N07/

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση