Τρείς απλές ασκήσεις για να απαλλαγείτε από το αντρικό σωσίβιο

Μπορεί το αντρικό “σωσίβιο” να μην ενοχλεί τη σύντροφό σας, όμως σίγουρα, όπως κάθε άντρας, θα προτιμούσατε μια πιο σφιχτή και επίπεδη κοιλιά. Στην περιοχή των πλάγιων κοιλιακών συσσωρεύεται μεγάλο ποσοστό του λιπώδους ιστού και γι’ αυτό απαιτείται -εκτός των άλλων- ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα ασκήσεων, για να απαλλαγείτε από αυτό. Το Care σας προτείνει κάποιες ασκήσεις, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των πλάγιων κοιλιακών.

  1. Ροκανίσματα με μπάρα: Φέρνετε τα πόδια σε διάσταση, λίγο πιο ανοιχτά από τα ισχία. Στηρίζετε μια μπάρα στους ώμους πίσω από το κεφάλι. Εκτελείτε εναλλάξ κάμψεις του κορμού, δεξιά και αριστερά, με σταθερά γρήγορο ρυθμό. Κατά την διάρκεια της άσκησης κρατάτε σφιχτούς τους κοιλιακούς σας.
  2. Βαθιά αναπνοή: Εισπνέετε βαθιά και κατά την διάρκεια της εκπνοής, βγάζετε αργά τον αέρα μετρώντας μέχρι το δέκα. Μ’ αυτόν τον τρόπο δεν σφίγγουν μόνο οι κοιλιακοί, αλλά βελτιώνεται και η στάση του σώματος όπως και η αναπνευστική ικανότητα.
  3. Πλάγιοι κοιλιακοί εδάφους: Βρίσκεστε σε ύπτια θέση με λυγισμένα γόνατα. Φέρνετε το ένα πόδι πάνω στο άλλο. Εκτελείτε άρση κορμού, προσπαθώντας να πλησιάσετε τον αγκώνα προς στο αντίθετο γόνατο. Κάνετε την ίδια άσκηση και από την άλλη πλεύρα.

Οσο πιο αγύμναστη και χαλαρή είναι η περιοχή των πλάγιων κοιλιακών, τόσο πιο πολύ προσπάθεια απαιτείται για την ενδυνάμωση της. Οι ασκήσεις των κοιλιακών δυναμώνουν τους αντίστοιχους μυς, όμως δεν μπορούν να απομακρύνουν το λίπος που καλύπτει την συγκεκριμένη περιοχή.

Ενα αερόβιο πρόγραμμα πρέπει απαραίτητα να συμπληρώνει το πρόγραμμα των κοιλιακών, για να αρχίσετε να βλέπετε διαφορές στο σώμα σας.

Ταυτόχρονα ένα προσεγμένο πρόγραμμα διατροφής θα σας βοηθήσει να επιτύχετε γρηγορότερα τους στόχους σας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση