θωπείες | ηβικο οστο | εκτακτες συστολες | εκτακτες συστολες συμπτωματα | καταποση ξενου σωματος βρεφοι

Το φαρμακείο των διακοπών


Χρήσιμο είναι στις διακοπές να έχουμε μαζί μας κάποια φάρμακα και εφόδια που θα μας βοηθήσουν να δώσουμε τις πρώτες βοήθειες σε συνηθισμένα προβλήματα, όπως μικροτραυματισμούς, ηλιακά εγκαύματα, ήπιες γαστρεντερίτιδες, τσιμήματα εντόμων και άλλα.

Ενα σωστό φαρμακείο διακοπών/αυτοκινήτου πρέπει οπωσδήποτε να έχει επιδεσμικό υλικό (γάζες ελαστικές αιμοστατικές, γάζες αποστειρωμένες, oξυζενέ, ιώδιο, οινόπνευμα, αντιισταμινική αλοιφή ή γέλη, αντιπυρετικά και αναλγητικά χάπια. Παγοκύστες ή πετσέτες για κομπρέσες και κάποιο σκεύασμα κατά της ναυτίας μπορεί να φανούν χρήσιμα. Μην ξεχάσετε ένα θερμόμετρο.

Ανάλογα με το ιστορικό του καθενός, μπορείτε ακόμη να έχετε μαζί σας και χάπια που αντιμετωπίζουν τις ξινίλες και τις όξινες ερυγές, όπως επίσης και κάποια αντιδιαρροϊκά δισκία ή άλλα ειδικά φάρμακα που σας έχει χορηγήσει ο γιατρός σας.

Το φαρμακείο σας να φυλάσσεται σε σκιά. Όχι στον ήλιο, όχι μέσα στο αυτοκίνητο σε υψηλή θερμοκρασία.

Μην περιμένετε, ωστόσο, τα πάντα από τα φάρμακα. Χρησιμοποιείστε την κοινή λογική. Όχι ατέλειωτες ώρες στον ήλιο. Δεν τρώμε ύποπτες και αλλοιωμένες τροφές. Δεν κάνουμε μπάνιο φαγωμένοι. Δεν καταναλώνουμε αλκοόλ μέχρι τελικής πτώσεως!

Εγγραφή!
Για να λαμβάνετε κάθε μέρα όλα τα άρθρα του Care στο email σας, γραφτείτε στο NewsLetter του Care. Διαγραφή ανά πάσα στιγμή με ένα click.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2017 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.