Επώδυνη οδοντοφυϊα στα βρέφη και Ομοιοπαθητική

Πολλά βρέφη περίπου από τον τέταρτο έως και τον όγδοο μήνα, κατά τη διάρκεια της οδοντοφυϊας, υποφέρουν από έντονους πόνους καθώς τα ούλα ανοίγουν για να εμφανιστούν τα πρώτα δόντια. Η συμβατική ιατρική στις περιπτώσεις αυτές συστήνει συνήθως τη χορήγηση χημικών ουσιών με παυσίπονη δράση όπως η παρακεταμόλη.

Το ομοιοπαθητικό φάρμακο που παρασκευάζεται από το γνωστό μας χαμομήλι και ονομάζεται στην ομοιοπαθητική Chamomilla (προφέρεται ‘καμομίλα’) έχει έντονη ανακουφιστική δράση στα βρέφη που υποφέρουν από πόνους της οδοντοφυϊας. Βοηθάει ιδιαίτερα τα βρέφη εκείνα τα οποία κλαίνε γοερά και σταματούν μόνον όταν κάποιος από τους γονείς τα πάρει αγκαλιά και περπατάει μέσα στο δωμάτιο.

Στην Αγγλία μάλιστα υπάρχει επίσημη οδηγία από τον σύλλογο των παιδιάτρων με σύσταση προς όλα τα μέλη του να προτείνουν τη χρησιμοποίηση του χαμομηλιού στην ομοιοπαθητική του μορφή, πρίν από τη χρήση παυσιπόνων στα βρέφη.

Μπορεί λοιπόν κάποιος να απευθυνθεί σε οποιοδήποτε ομοιοπαθητικό φαρμακείο και να ζητήσει κόκκους λακτόζης εμποτισμένους με το ομοιοπαθητικό φάρμακο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση