Ονυχοφαγία

Τι συμβαίνει όταν το παιδί σας τρώει τα νύχια του; Θυμηθείτε, ότι η ονυχοφαγία δεν είναι αναγκαστικά ένα σοβαρό σύμπτωμα σε ένα γενικά ευχαριστημένο και ευτυχισμένο παιδί, αλλά αξίζει να σκεφθείτε τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό.

Η ονυχοφαγία είναι μία από τις πιο κοινές «κακές» συνήθειες που τη δοκιμάζουν κάποια στιγμή της ζωής τους, το ένα τρίτο των παιδιών. Συνήθως αποτελεί μια περιστασιακή συνήθεια στην οποία δεν πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία. Για αυτό και δεν πρέπει να μαλώνουμε το παιδί, διότι με αυτόν τον τρόπο αποδίδουμε σπουδαιότητα σε ένα γεγονός το οποίο μπορεί να είναι παροδικό.

Η ονυχοφαγία είναι ο τρόπος που βρίσκει το παιδί ή ο ενήλικας για να εκφράσει το άγχος του ή τη συναισθηματική ένταση στην οποία βρίσκεται, εξ’ αιτίας κάποιων καταστάσεων που βιώνει.

Ο ρόλος του γονιού σε αυτήν την περίπτωση είναι να βοηθήσει το παιδί να εξωτερικεύσει τα συναισθήματα του, και να εντοπίσει τις καταστάσεις που του προκαλούν αυτό το άγχος. Ελέγξετε και τη δική σας συμπεριφορά. Μήπως το διορθώνετε, το προειδοποιείτε, ή το μαλώνετε πάρα πολύ;

Βοηθήστε λοιπόν το παιδί να σταματήσει αυτή του τη συνήθεια, αλλάζοντας πρώτα τη δική σας συμπεριφορά προς εκείνο.

Θυμηθείτε, ότι η ονυχοφαγία δεν είναι αναγκαστικά ένα σοβαρό σύμπτωμα σε ένα γενικά ευχαριστημένο και ευτυχισμένο παιδί, αλλά αξίζει να σκεφθείτε τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση