Αντιμετωπίζονται ασθένειες με θαλασσοθεραπεία;

Είναι συμπληρωματική μέθοδος και μπορεί να βοηθήσει ή να συντομεύσει τη βασική θεραπεία.

Η θαλασσοθεραπεία ως ιαματική μέθοδος εμφανίζεται ήδη απο τους αρχαίους χρόνους. Σήμερα, σε εκατοντάδες παραθαλάσσιες χώρες ανά τον κόσμο υπάρχουν μεγάλα κέντρα θαλασσοθεραπείας, τα οποία υπόσχονται ίαση αρκετών σωματικών και πνευματικών ασθενειών μέσω της θάλασσας.

Η θάλασσα και τα παράγωγά της περιέχουν πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες, αμινοξέα και άλλα στοιχεία απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Έχουν επίσης αποδειχτεί οι ιαματικές ιδιότητες των προϊόντων της, όπως είναι τα φύκια, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, διεγείρουν τον κυτταρικό μεταβολισμό, υποβοηθούν την αρμονική ροή της ενέργειας στο σώμα και ανακουφίζουν τους πόνους.

Αρκετοί ισχυρίζονται ότι μετά από κούρα θαλασσοθεραπείας διάρκειας δύο ετών, ασθενείς που πάσχουν από εκφυλιστική αρθρίτιδα δεν χρειάζεται πλέον να συνεχίσουν την φαρμακευτική αγωγή ή μπορούν να τη μειώσουν σημαντικά.

Η θαλασσοθεραπεία δρα ευεργετικά και στα σύγχρονα “νοσήματα”του άγχους, της ήπιας κατάθλιψης και της ρύπανσης και χαρίζει σωματική και ψυχική ευεξία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση