Πώς γερνά το δέρμα μας;

Υπάρχουν δύο είδη γήρανσης που επηρεάζουν την όψη του δέρματός μας: η χρονολογική γήρανση και η γήρανση που οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες όπως για παράδειγμα ο ήλιος.

Καθημερινά διαπιστώνουμε μικρές, ανεπαίσθητες αλλαγές στην υφή και εμφάνιση του δέρματός μας, αλλαγές που χρόνο με το χρόνο φαίνονται όλο και περισσότερο μέχρι του σημείου να γίνουν ενοχλητικές κάτω από το ερευνητικό μας βλέμμα μπροστά στον καθρέφτη και είναι συνήθως η στιγμή που αποφασίζουμε να ασχοληθούμε μαζί τους και να προσπαθήσουμε να τις διορθώσουμε. Οι αλλαγές αυτές δεν είναι τίποτε άλλο παρά η γήρανση που επέρχεται στο δέρμα.

Υπάρχουν δύο είδη γήρανσης που επηρεάζουν την όψη του δέρματός μας: η χρονολογική γήρανση και η γήρανση που οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες όπως για παράδειγμα ο ήλιος. Η ουσία και στις δύο περιπτώσεις είναι η ίδια: μείωση της πυκνότητάς του, έλλειψη ή ακόμη και εξαφάνιση απαραίτητων συστατικών του όπως για παράδειγμα η ελαστίνη. Το δέρμα μας σταδιακά χάνει την ικανότητα να ανανεώνεται και παρουσιάζεται απώλεια της σταθερότητάς του και εμφάνιση ρυτίδων.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι όσοι σεβόμαστε το δέρμα μας, είναι να ζούμε χωρίς καταχρήσεις μια όσο το δυνατόν πιο υγιεινή ζωή, προκειμένου να καθυστερήσουμε τα σημάδια της χρονολογικής γήρανσης και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να αντιμετωπίσουμε τη γήρανση που προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση