ταχυτητα καθιζησης ερυθρων ορια | περιαρθρίτιδα ώμου | κακωση γονατου και θεραπεια | τοξικο μεγακολο

Σ΄ έχω δεί κάπου, κάπου σε ξέρω...


Αν δεν το είπατε απλά για να "πλησιάσετε" κάποια ή κάποιον, είναι πολύ πιθανό να σας έχει κάποτε συμβεί: βλέπετε κάτι για πρώτη φορά, είναι σίγουρο οτι δεν το έχετε ξαναδεί κι όμως πιστεύετε οτι το έχετε ξαναδεί. Πρόκειται για το φαινόμενο deja vu.

Ο όρος προέρχεται από τη γαλλική γλώσσα και αν προσπαθήσουμε να τον μεταφράσουμε θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το ελληνικό "ήδη ειδωθέν". Κάτι δηλαδή που έχουμε δεί, έχουμε ζήσει.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που τις περισσότερες φορές είναι φυσιολογικό. Δεν συμβαίνει συχνά στον ίδιο άνθρωπο, αλλά αν βρεθείτε σε κάποια μεγάλη παρέα και ρωτήστε τους υπόλοιπους θα δείτε οτι οι περισσότεροι το έχουν βιώσει κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Δεν υπάρχει κάποια σαφής εξήγηση για τα παιγνίδια αυτά της μνήμης μας. Σπάνια, όταν τα φαινόμενα αυτά είναι συχνά στο ίδιο άτομο, είναι ενδεχόμενο να εντάσσονται στα πλαίσια κάποιας αμνησιακής ή άλλης διαταραχής.

Εγγραφή!
Για να λαμβάνετε κάθε μέρα όλα τα άρθρα του Care στο email σας, γραφτείτε στο NewsLetter του Care. Διαγραφή ανά πάσα στιγμή με ένα click.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2017 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.