Πρωϊνό. Το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας

Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει μια καινούργια δημιουργική ημέρα είναι ένα θρεπτικό και σωστό πρωϊνό. Είναι το γεύμα εκείνο που μας δίνει τις δυνάμεις που χρειαζόμαστε, που κινητοποιεί τον οργανισμό και το μεταβολισμό μας κι όμως… τις περισσότερες φορές το παραμελούμε!

Πολλές είναι οι μελέτες που συσχετίζουν τη λήψη πρωϊνού με την καλύτερη απόδοση των παιδιών στο σχολείο. Αλλωστε αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να πάρουν τις θερμίδες που χρειάζονται και να αποφύγουν τις καταχρήσεις σε snacks που αγοράζουν, όταν πεινάσουν αργότερα.

Αλλά και για τους μεγάλους, το πρωϊνό δίνει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζονται μέχρι το κύριο γεύμα. Η συνήθεια να ξυπνά κανείς το πρωϊ και αντί να πάρει πρωϊνό και να πιεί νερό, “προτιμά” να πιεί καφέ και να ανάψει τσιγάρο είναι μια από τις πλέον βλαβερές και για το πεπτικό σύστημα, αλλά και για την καρδιά.

Άλλωστε, καθώς οι δεσμοί που δημιουργεί το μεσημεριανό φαγητό στο τραπέζι για τη σύγχρονη οικογένεια μοιάζουν σήμερα σπάνια πολυτέλεια, το πρωϊνό είναι μια ευκαιρία να βρεθούν και να επικοινωνήσουν τα μέλη μιας οικογένειας, πριν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις της ημέρας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση