Βραχνάδα που επιμένει

Από τα πιο συχνά συμπτώματα που συνοδεύουν ένα κοινό κρυολόγημα ή μια άλλη λοίμωξη του ανωτέρου αναπνευστικού είναι η βραχνάδα.

Βραχνάδα (βράχνιασμα) είναι η κατάσταση εκείνη όπου “κλείνει” η φωνή μας και τις περισσότερες φορές γίνεται καλά, περνάει, χωρίς ειδική αγωγή. Σε λίγες περιπτώσεις, όπως κάποιες μορφές λαρυγγίτιδας, μπορεί να χρειαστεί αντιβιοτικά ή άλλα φάρμακα. Μπορεί να συνοδεύει τη φαρυγγίτιδα, το κοινό κρυολόγημα, τη γρίπη. Είναι πιο συχνή σε καπνιστές και σε άτομα που μιλάνε πολύ, κυρίως για επαγγελματικούς λόγους.

Όταν η βραχνάδα επιμένει περισσότερο από μια εβδομάδα με δέκα μέρες, αυτό είναι λόγος να ζητήσουμε πάλι τη συμβουλή του γιατρού. Σε κάποιες περιπτώσεις το αίτιο μπορεί να είναι ένας πολύποδας στις φωνητικές χορδές. Σπανιότερα μπορεί να υπάρχουν σοβαρότερα νοσήματα του αναπνευστικού. Ο γιατρός θα μας συστήσει ειδικό έλεγχο.

Ένας λόγος που θα πρέπει να μας ενεργοποιήσει περισσότερο είναι η απότομη εμφάνιση βραχνάδας χωρίς κάποιο προφανές αίτιο (κάποια λοίμωξη αναπνευστικού με βήχα, πιθανώς πυρετό κτλ). Ο γιατρός θα μας καθοδηγήσει κατάλληλα.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση