μεσοθωρακίτιδα | φαρμακα για ελκος στομαχου | στιγμα | ανεβασμενη αιμοσφαιρινη στο αιμα | στειρωση γατας

Μη επικοινωνούσα υδροκήλη


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Η σταθερή συλλογή υγρού γύρω από τον όρχι, που είναι εμφανής κατά τη γέννηση και υποχωρεί ως το πρώτο έτος ζωής ή μπορεί να εμφανιστεί μετά τη γέννηση, σ' οποιαδήποτε ηλικία

Κλινική εικόνα

Το οίδημα είναι σταθερό γύρω από τον όρχι ή προοδευτικά αυξανόμενου μεγέθους, όμως δεν εξαφανίζεται με την κατάκλιση ενώ μπορεί ν' αλλάζει απότομα μέγεθος.

Αντιμετώπιση

Είναι η συστηματική παρακολούθηση. Ενδειξη για χειρουργείο μπαίνει, αν παρέλθει το πρώτο έτος ζωής και δεν έχει υποχωρήσει ή γίνει πάρα πολύ μεγάλη.

Εγγραφή!
Για να λαμβάνετε κάθε μέρα όλα τα άρθρα του Care στο email σας, γραφτείτε στο NewsLetter του Care. Διαγραφή ανά πάσα στιγμή με ένα click.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2017 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.