Ωτοπλαστική

ΩτοπλαστικήΠρόκειται για την δυσμορφία όπου τα αυτιά προβάλλουν από το κεφάλι, και δημιουργεί έντονο ψυχολογικό πρόβλημα σε μικρούς και μεγάλους. Τα μικρότερα παιδιά δέχονται τα πειράγματα των φίλων τους, ιδίως όταν αρχίζουν να πηγαίνουν στο σχολείο. Τα μεγαλύτερα άτομα οι μεν άνδρες χάνουν την αυτοπεποίθηση τους, σχετικά με το άλλο φύλλο, και κάποιοι από αυτούς νιώθουν άβολα με τις παρέες τους.
Απεναντίας τα κορίτσια καταφεύγουν στη λύση των μακριών μαλλιών, για να τα κρύψουν.

Τι θα πρέπει να ξέρετε για την Ωτοπλαστική

Η ωτοπλαστική γίνεται με σκοπό να φέρει τα πεταχτά αυτιά πίσω και πλησίον του κεφαλιού .Η επέμβαση γίνεται μετά την ηλικία των 4 ετών, και δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας πέραν αυτού του διαστήματος.

Που γίνεται η επέμβαση-τύποι αναισθησίας

Η επέμβαση των πεταχτών αυτιών γίνεται σε κλινικές σε εξωτερική βάση, δηλαδή δεν χρειάζεται να μείνει κάποιος στην κλινική. Εάν το παιδί είναι μικρό, τότε ίσως συστήσουμε γενική αναισθησία.Για μεγαλύτερα άτομα προτιμούμε τοπική αναισθησία σε συνδιασμό με sedation.

Ωτοπλαστική

Η επέμβαση

Η επέμβαση αρχίζει με μια μικρή τομή στο πίσω μέρος του αυτιού. Από αυτό το σημείο μπορούμε και διαμορφώνουμε τον χόνδρο και τον λυγίζουμε προς τα πίσω. Ειδικά ράμματα χρησιμοποιούνται για να διατηρήσουν το νέο σχήμα.
Σε όλες τις περιπτώσεις η τομή στο πίσω μέρος του αυτιού εξαφανίζεται με την πάροδο του χρόνου.

Επάνοδος στις δραστηριότητες

Οι ενήλικες και τα παιδιά μετά την επέμβαση γυρίζουν στο σπίτι .Το κεφάλι καλύπτεται με ένα ελαφρύ επίδεσμο για σταθεροποίηση της επέμβασης, και ο οποίος αφαιρείται σε 48-72 ώρες.

Συνιστάται αποφυγή τραυματισμού των αυτιών για 4 εβδομάδες, ενώ οι περισσότεροι επιστρέφουν στη δουλειά εντός 5-ημέρου.Οσο αφορά τα παιδιά, ενημερώνουμε το δάσκαλο να τα προσέχει για λίγες ημέρες.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση