Ολοκληρωμένη φροντίδα για το σώμα σας

Ολοκληρωμένη φροντίδα για το σώμα σαςΈνα περιποιημένο, καλογυμνασμένο, όμορφο σώμα είναι σημαντικό όπλο για την υγεία αλλά και την αυτοπεποίθηση όλων και συμπληρώνει κατάλληλα την εικόνα ενός λαμπερού προσώπου. Η υγεία που αφορά το δέρμα του σώματος είναι εξίσου σημαντική με την υγεία που πρέπει να αντανακλά το δέρμα του προσώπου και παίζει καθοριστικό ρόλο στην εσωτερική αρμονία, προσωπική ικανοποίηση και σωστή ψυχολογική διάθεση. Είναι λοιπόν ένας τομέας φροντίδας και περιποίησης ο οποίος δεν πρέπει να παραμεληθεί. Η σωστή φροντίδα του από άκρη σε άκρη θα σας ανταμείψει χαρίζοντάς σας την ομορφότερη εικόνα του.

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Είναι το άλφα και το ωμέγα της ολοκληρωμένης φροντίδας. Το νερό αποτελεί την πηγή ζωής του δέρματος. Είναι απαραίτητη η καθημερινή ανανέωση και αναπλήρωσή του μια και εκατοντάδες εξωτερικοί αλλά και εσωτερικοί παράγοντες είναι εκείνοι που βάλλονται εναντίον του, αφαιρώντας με αυτόν τον τρόπο την φυσική υγρασία που καλύπτει τα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας. Αποτέλεσμα;Το δέρμα στεγνώνει, χάνει τη λάμψη και την απαλότητά του και παρουσιάζει μια τραχιά αντιαισθητική όψη.

Ο μόνος σύμμαχος στον αγώνα κατά της ξηρασίας του δέρματος είναι το ίδιο το νερό! Το νερό δεν βοηθά στην ενυδάτωση του σώματος μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Οι περισσότερες φυσιολογικές διεργασίες στο ανθρώπινο σώμα εκτελούνται με τη συμμετοχή του ύδατος, τόσο εκείνου που βρίσκεται στο χώρο εντός όσο και εκείνου που βρίσκεται εκτός των κυττάρων. Αυτό καταδεικνύει την σημασία του νερού εσωτερικά στην υποβοήθηση της υγείας του σώματος και των διεργασιών που αυτό επιτελεί. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για εσάς; Πίνετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε! Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι για την σωστή λειτουργία του οργανισμού και του μεταβολισμού είναι απαραίτητο να πίνετε οκτώ τουλάχιστον ποτήρια την ημέρα νερό. Αυτό θα βοηθήσει το σώμα σας να αποβάλλει τα άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού και θα χαρίσει λάμψη στο δέρμα σας, το οποίο ουσιαστικά αντανακλά την εσωτερική κατάσταση του οργανισμού.

Εκτός από την εσωτερική περιποίηση, φροντίστε να ενυδατώσετε το σώμα σας και εξωτερικά. Η αγορά καλλυντικών προϊόντων βρίθει από ενυδατικά προϊόντα κατάλληλα για κάθε ανάγκη και τύπο δέρματος, τα οποία θα σας βοηθήσουν να αποκαταστήσετε την επιφανειακή υγρασία αποκτώντας μια βελούδινη αίσθηση και ελαστικότητα. Τα ενυδατικά αυτά προϊόντα μπορείτε να τα εφαρμόσετε στο σώμα σας μετά το ντους απλώνοντάς τα με απαλές κινήσεις, ίσως κάνοντας κι ένα απαλό μασάζ. Αν το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα ξηρό και ευαίσθητο είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε προϊόντα πλούσια σε μαλακτικά στοιχεία και να κάνετε περισσότερες από μία επαλείψεις, ιδιαίτερα σε σημεία δύσκολα όπως οι αγκώνες και οι φτέρνες.

ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ

Η απολέπιση ή peeling έχει μεγάλη σημασία για την υγεία του δέρματος, διότι ως γνωστό βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων αφαιρώντας με τον τρόπο αυτό τη θαμπάδα και τη λιπαρότητα από το δέρμα. Η απολέπιση εφαρμόζεται ευρέως στο πρόσωπο αλλά παραμελείται συνήθως στο σώμα. Είναι σημαντικό να γίνει πλέον καθημερινή συνείδηση όλων ότι το σώμα αξίζει και χρειάζεται ανάλογη φροντίδα με αυτή του προσώπου, άρα έχει ανάγκη και την απολέπιση προκειμένου να αποβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα άχρηστα, κατεστραμένα κύτταρα.

Σε περίπτωση που το δέρμα σας παρουσιάζει ευαισθησία, μπορείτε να χρησιμοποιείτε προϊόντα απολέπισης μία φορά κάθε 10-15 μέρες. Αν όμως διαθέτετε λιπαρό δέρμα ίσως κρίνετε ότι είναι αναγκαία η απολέπιση τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Σε περίπτωση που υποφέρετε από ευρυαγγείες είναι προτιμότερο να μην κάνετε απολέπιση, τουλάχιστον στα σημεία τα οποία παρουσιάζουν την ευρυαγγεία.

Τα προϊόντα απολέπισης εφαρμόζονται σε όλο το σώμα με απαλές κυκλικές κινήσεις μασάζ για μερικά λεπτά και αφαιρούνται με άφθονο νερό. Είναι σημαντικό επίσης να μην ξεχνάτε μετά την απολέπιση να εφαρμόζετε την κατάλληλη υδατική κρέμα ή λοσιόν σώματος.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ;

Είναι ο χειρότερος αλλά και συνηθέστερος εχθρός των γυναικών. Πρόκειται για κατάσταση που παρουσιάζεται στο 90% του γυναικείου φύλου και συνδυάζει πληθώρα αιτιών που μπορεί να την προκαλούν για αυτό και είναι δύσκολη στην αντιμετώπισή της. Τα αίτια που δρουν και συνδυαστικά τις περισσότερες φορές είναι το καπνισμα, η καθιστική ζωή, η κακή διατροφή, το άγχος, η κληρονομική προδιάθεση κ.λ.π.

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που χρειάζεται συστηματική και εξειδικευμένη αντιμετώπιση ανάλογα με τα αίτια της κάθε περίπτωσης. Τα απλά πράγματα όμως που μπορεί να κάνει καθεμιά προκειμένου να βοηθήσει είναι να ξεκινήσει από το να τρέφεται σωστά με μια πλήρη και ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, να πίνει οκτώ με δέκα ποτήρια νερό ημερησίως και να γυμνάζεται σε τακτική βάση.

Στην περίπτωση της κυτταρίτιδας η χρήση καλλυντικών προϊόντων έχει μόνο επιφανειακή δράση, αφού τα λιποκύτταρα βρίσκονται στο υπόδερμα όπου δεν είναι δυνατό να φτάσει η δράση κανενός πρϊόντος το οποίο εφαρμόζεται εξωτερικά. Γι’αυτό πάρτε απόφαση να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα με τη βοήθεια των ειδικών και με πολύ υπομονή και επιμονή.

Όσο φορτωμένο κι αν είναι το καθημερινό σας πρόγραμμα, όσο κι αν έχετε σημαντικότερα πράγματα να κάνετε φροντίστε να ασχολείστε ΤΩΡΑ με το σώμα σας για να λάβετε την ανταμοιβή τον καιρό που θα χρειάζεστε πραγματικά την επιβεβαίωση από εσάς τις ίδιες ότι εξακολουθείτε να “μετράτε” και ανήκετε στα άτομα τα οποία δεν επιτρέπουν σε κανένα και σε τίποτα να τους κάνει να παραμελήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό!

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση