Μόνιμο μακιγιάζ: Αλήθειες και Ψέματα

Μόνιμο μακιγιάζ: Αλήθειες και ΨέματαΕίναι η νέα βιομηχανία που αναπτύσσεται στον τομέα του μακιγιάζ και πολλές φορές έχει γίνει “μήλο της έριδος” όσο αφορά την τεχνική μέσω της οποίας εφαρμόζεται, την φύση των ουσιών που χρησιμοποιούνται αλλά κυρίως σχετικά με το πόσο μόνιμο είναι το μόνιμο μακιγιάζ. Και όπως συμβαίνει με κάθε τι νεοεμφανιζόμενο και πρωτόγνωρο για τα δεδομένα μας, υπάρχει παραπληροφόρηση ή φήμες που εξελίσσονται χωρίς βάσιμες αιτίες. Εξαιτίας της κατάστασης αυτής, το 1990 δημιουργήθηκε ένας οργανισμός ο οποίος σκοπό έχει να δώσει στο κοινό αλλά και τη βιομηχανία τις ακριβείς και αληθείς πληροφορίες σχετικά με τον τομέα του μόνιμου μακιγιάζ. Αντλώντας τις πληροφορίες μας από τις επίσημες θέσεις του αναγνωρισμένου Οργανισμού Επαγγελματιών Μονίμου Μακιγιάζ θα λύσουμε μερικές από τις βασικές απορίες όσων ενδιαφέρονται για την τεχνική αυτή.

Πόσο μόνιμο είναι το χρώμα;

Η διαδικασία του μόνιμου μακιγιάζ είναι ένα είδος τατουάζ και όσοι έχουν κάνει τατουάζ γνωρίζουν ότι πρόκειται για μόνιμο αποτέλεσμα στο δέρμα. Το ίδιο συμβαίνει και με την τεχνική του μόνιμου μακιγιάζ. Όταν μάλιστα επιτευχθεί σωστή εμφύτευση των μορίων της βαφής που χρησιμοποιείται, δεν τίθεται θέμα προσωρινού χρωματισμού του δέρματος.

Τί συμβαίνει όμως με το πέρασμα των ετών; Είναι δυνατό να εξαφανιστεί το μόνιμο μακιγιάζ; Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει μια και η χρωστικές που χρησιμοποιούνται χρωματίζουν το δέρμα μόνιμα, ακριβώς όπως ένα τατουάζ. Η αλήθεια όμως είναι ότι με το πέρασμα του χρόνου τα χρώματα μπορεί να ξεθωριάσουν. Κι αυτό είναι πολύ φυσικό διότι είναι γνωστό και αποδεδειγμένο κατά πόσο η επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας επιδρά στα χρώματα και τα ξεθωριάζει, ειδικότερα στην περιοχή του προσώπου, μια περιοχή που βρίσκεται συνεχώς εκτεθειμένη στον ήλιο. Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν το μακιγιάζ θα βρίσκεται στη θέση του αλλά με πιο ανοικτούς χρωματικούς τόνους από εκείνους στους οποίους έγινε την πρώτη φορά. Τα χρώματα του μόνιμου μακιγιάζ μπορεί να διατηρηθούν στους επιθυμητούς τόνους μέχρι και μια δεκαετία, στην περιοχή του προσώπου όμως λόγω του ότι εκτίθεται σταθερά στην βλαπτική επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας, το ξεθώριασμα επιτελείται πολύ πιο γρήγορα από ότι σε κάποια άλλη περιοχή του σώματος. Το πρόβλημα του ξεθωριάσματος λύνεται με το ρετουσάρισμα των χρωμάτων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να γίνει;

Οι περισσότεροι επαγγελματίες του μόνιμου μακιγιάζ εκτελούν μόνιμες βαφές των φρυδιών, ματιών και χειλιών. Το μόνιμο μακιγιάζ όμως μπορεί να γίνει και σε περιοχές όπως τα βλέφαρα και τα μάγουλα. Η διαδικασία στις περιοχές αυτές είναι εξαιρετικά δύσκολη και πραγματοποιείται μόνο από εξαιρετικά έμπειρους και ειδικά εκπαιδευμένους επαγγελματίες. Υπάρχουν επίσης επαγγελματίες που είναι ειδικευμένοι ώστε να καμουφλάρουν μέσω του μόνιμου μακιγιάζ περιοχές του δέρματος που έχουν ουλές ή καψίματα.

Ποια είναι η διαδικασία;

Η τεχνική του μόνιμου μακιγιάζ διενεργείται μέσω ηλεκτρικών συσκευών οι οποίες εισάγουν τις χρωστικές ουσίες μέσα στο δέρμα. Η αίσθηση που νιώθει κάποιος είναι η παλμική κίνηση του μηχανήματος πάνω στο δέρμα. Η εφαρμογή της ηλεκτρικής συσκευής δεν είναι τελείως ανώδυνη, μπορεί όμως να ελαχιστοποιηθεί ο πόνος μέσω χρήσης τοπικού αναισθητικού.

Η ουσία όσο αφορά την τεχνική του μόνιμου μακιγιάζ έγκειται σε δύο πράγματα:
Πρώτο, να επιλέξετε το κατάλληλα εκπαιδευμένο και έμπειρο άτομο που θα αναλάβει υπεύθυνα να πραγματοποιήσει ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα
Δεύτερο, να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες τόσο σχετικά με την τεχνική όσο και με το τελικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση