Καλοκαίρι με καθαρό πρόσωπο!

Καλοκαίρι με καθαρό πρόσωπο!Το Καλοκαίρι είναι πια γεγονός και όλοι προετοιμαζεστε για την καινούρια εποχή τόσο πρακτικά όσο και ψυχολογικά! Τι θα πούμε όμως για το δέρμα σας; Ισχύει το ίδιο και για εκείνο; Είστε αποφασισμένοι να το φροντίσετε ώστε να υποδεχτείτε το καλοκαίρι με ένα πρόσωπο γεμάτο ζωντάνια, λάμψη και καθαριότητα; Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την περιποίηση του προσώπου σας ξεκινάει από τον σωστό βαθύ καθαρισμό στον κατάλληλο χρόνο. Ο βαθύς καθαρισμός του προσώπου είναι μια αισθητική περιποίηση η οποία συνίσταται για όλους τους τύπους δερμάτων. Οι σμηγματογόνοι αδένες εκκρίνουν σμήγμα όλο το 24ωρο προκειμένου να προστατεύσουν την επιδερμίδα σας από διάφορους εξωτερικούς παράγοντες και να της χαρίσουν ευλυγυσία. Όταν όμως οι αδένες αυτοί “γεμίζουν”με σμήγμα εμφανίζονται φαγέσορες και είναι ο κατάλληλος καιρός για να πραγματοποιηθεί ένας βαθύς καθαρισμός.

Ο βαθύς καθαρισμός του προσώπου είναι όλες οι ενέργειες που ακολουθούνται προκειμένου να αφαιρεθεί από την επιδερμίδα μας η ρυπαρότητα, δηλαδή σμήγμα, φαγέσορες κ.λ.π. Οι ενέργειες αυτές περιλαμβάνουν:

· Απλό καθαρισμό (ντεμακιγιάζ) με ένα απαλό γαλάκτωμα καθαρισμού και λοσιόν κατά προτίμηση χωρίς αλκοόλη.
· Διάνοιξη των πόρων της επιδερμίδας αφού εφαρμοστεί στο πρόσωπο για συγκεκριμένο χρονικό δάστημα ατμός ώστε να μαλακώσουν και να διασταλλούν οι πόροι.
· Εφόσον οι πόροι είναι έτοιμοι προς διάνοιξη,πραγματοποιείται εξαγωγή του σμήγματος.
· Γίνεται εφαρμογή υψίσυχνου ρεύματος στην περιοχή του προσώπου ώστε δράσει αντιμικροβιακά και απολιπαντικά.
· Στη συνέχεια μπορεί να γίνει ένα ηρεμιστικό, χαλαρωτικό μασάζ προσώπου (όπου βέβαια επιτρέπεται και αν δεν υπάρχουν φλεγμονές).
· Κατόπιν τοποθετείται ανάλογα με τον τύπο του δέρματος η κατάλληλη για την περίσταση μάσκα(άλλοτε υδατική, άλλοτε καθαριστική).
· Τέλος εφαρμόζεται το κατάλληλο υδατικό προϊόν.

Η συχνότητα επανάληψης του βαθύ καθαρισμού εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος,για παράδειγμα ένα λιπαρό δέρμα “γεμίζει”πιο γρήγορα από ότι ένα ξηρό.Διάφορες καταστάσεις επίσης όπως ακμή,ψυχολογικές ή ορμονικές διαταραχές επηρεάζουν το ρυθμό έκκρισης των σμηγματογόνων αδένων. Από όλα αυτά θα καθοριστεί σε συνεργασία με τον/την αισθητικό σας η συχνότητα εφαρμογής βαθύ καθαρισμού στο δικό σας δέρμα.

Ο βαθύς καθαρισμός είναι μια διαδικασία περιποίησης που στο τέλος της αφήνει ένα ευχάριστο αίσθημα καθαριότητας και βοηθά σημαντικά την υγεία και την εμφάνιση του προσώπου σας και κατά συνέπεια την θετική ψυχολογία και αυτοπεποίθηση.

Τώρα είναι η ευκαιρία λόγω και της ευχάριστης διάθεσης που χαρίζει ως εποχή το καλοκαίρι να φροντίσετε για το πρόσωπό σας κάνοντας ένα λαμπερό ξεκίνημα!

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση