Όμορφα χέρια με …ασφάλεια

Όμορφα χέρια με ...ασφάλειαΈχει γίνει μόδα και ταυτόχρονα ανάγκη για τη σύγχρονη γυναίκα. Έχει γίνει η τελευταία πολύτιμη λεπτομέρεια σε μια συνολικά περιποιημένη εμφάνιση. Μιλάμε βέβαια για το μανικιούρ! Τα χέρια αποτελούν ένα αισθησιακό και αποκλειστικά θηλυκό κομμάτι της γυναικείας παρουσίας και η φροντίδα τους είναι απαραίτητη μια και τα γυναικεία χέρια ταλαιπωρούνται με ποικίλους τρόπους είτε μέσα στο σπίτι είτε έξω από αυτό. Η περιποίηση των χεριών φαίνεται απλή διαδικασία και ευχάριστη. Όσο απλή όμως και αν είναι, είναι εξίσου σημαντική και εγκυμονεί κινδύνους αν δεν πραγματοποιείται με τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας από τις διάφορες αρρώστιες. Η μάστιγα του AIDS και της ηπατίτιδας έχει τρομοκρατήσει το σύνολο του κόσμου και οτιδήποτε μπορεί να φέρει σε επαφή με αίμα είναι αντικείμενο φόβου. Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες και νούμερα για περιπτώσεις που ασθένησαν κατόπιν διενέργειας μανικιούρ ή πεντικιούρ, είναι καλύτερο να προσέχουμε την πρόληψη από το να τρέχουμε κατόπιν εορτής για τη θεραπεία. Το σίγουρο είναι ότι μέσω της διαδικασίας του μανικιούρ είναι δυνατόν να μεταδοθούν βακτηριακές μολύνσεις όπως αυτή του σταφυλόκκοκου.

Τι μπορεί να γίνει λοιπόν ώστε να αποφευχθούν τα ενδεχόμενα αυτά; Το κυριότερο είναι να είστε σίγουρη και να εμπιστεύεστε απόλυτα το εργαστήριο ομορφιάς που έχει αναλάβει να περιποιείται τα χέρια σας. Αυτό σημαίνει είτε ότι κάποια γνωστή σάς έχει συστήσει ανεπιφύλακτα το συγκεκριμένο εργαστήριο είτε ότι εσείς προσωπικά ελέγξατε την αξιοπρέπεια, καθαριότητα και κανόνες υγιεινής που τηρούνται στο εργαστήριο αυτό. Μη ντρέπεστε να ρωτήσετε πώς ακριβώς αποστειρώνονται τα διάφορα όργανα και εργαλεία που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του μανικιούρ καθώς επίσης και ποια είναι η τακτική που εφαρμόζεται όσο αφορά την υγιεινή ώστε να αποκλειστούν περιπτώσεις μολύνσεων.

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι αποστείρωσης εργαλείων στις περιπτώσεις αυτές. Ο πρώτος τρόπος είναι ένα απλό πλύσιμο των εργαλείων με ειδικό αντισηπτικό, απολυμαντικό υγρό. Ο δεύτερος έγκειται στη χρήση συγκεκριμένων συσκευών αποστείρωσης σε συνδυασμό και με τη χρήση απολυμαντικών προϊόντων. Ασφαλέστερη μέθοδος είναι σαφώς η αποστείρωση μέσω των ειδικών συσκευών για αυτό είναι καλό να αναθέτετε την ομορφιά των χεριών σας σε εργαστήρια που διαθέτουν αυτόν τον τρόπο αποστείρωσης. Προσέχετε επίσης την σωστή καθαριότητα όχι μόνο των εργαλείων αλλά και των υπόλοιπων αντικειμένων που χρησιμοποιούνται, όπως τα διάφορα μπωλ και οι επιφάνειες εργασίας. Τα διάφορα βερνίκια είναι τα μόνα που δεν χρειάζεται να σας προβληματίζουν μια και η σύνθεσή τους αποτελείται από χημικά συστατικά τα οποία δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη μικροβίων ή βακτηριδίων.

Η καθαριότητα και η σωστή αποστείρωση θα σας βοηθήσουν όχι μόνο να αποφύγετε ανεπιθύμητες ασθένειες αλλά θα σας απαλλάξουν και από το άγχος κάνοντάς σας πιο χαλαρές ώστε να απολαύσετε την περιποίηση των χεριών σας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση