Ένα ημερήσιο πρόγραμμα για καλή υγεία

Η σημερινή κατάσταση

Για μερικούς ανθρώπους η λέξη “πρόγραμμα”, τους δημιουργεί αυτόματα μία απέχθεια και μία αίσθηση ότι εάν ακολουθήσουν κάποιο πρόγραμμα στη ζωή τους θα νιώθουν καταπίεση και μιζέρια.

Είναι βέβαια γεγονός ότι σήμερα με την “τρελή καθημερινότητα” μέσα στις μεγάλες πόλεις, υπάρχει μία τάση πολλών ανθρώπων να “ξεφεύγουν” στις ελεύθερες ώρες τους, κάνοντας πράγματα που τους “ευχαριστούν” και τους “χαλαρώνουν”.

Βέβαια όταν οι ίδιοι άνθρωποι παρουσιάζουν διάφορα προβλήματα υγείας (από τα “απλά” έως τα “δύσκολα”), απαιτούν από τη μοντέρνα ιατρική στην οποία έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους, να τους θεραπεύσει (ουσιαστικά να τους αφαιρέσει τα συμπτώματα), χωρίς ίσως να τους περνάει καν από το μυαλό ότι ένα σημαντικό κομμάτι από τις αιτίες αυτών των ασθενειών βρίσκεται στον τρόπο που ζουν, εργάζονται, αλλά και …διασκεδάζουν επί αρκετά χρόνια.

Όταν κάποιος άνθρωπος απομακρυνθεί για λίγο από τη μεγάλη πόλη, τότε είναι πιό εύκολο να παρατηρήσει τους ρυθμούς της φύσης και το ότι η όλη Δημιουργία “έχει κάποιο πρόγραμμα”: είναι κοινά παραδεκτό από όλους ότι ο ήλιος θα ανατείλει το πρωί από την Ανατολή και το βράδυ θα δύσει στη Δύση.

Επίσης το καλοκαίρι θα πρέπει να κάνει ζέστη και το χειμώνα κρύο. Στη διάρκεια της ημέρας υπάρχουν πολλές δραστηριότητες και “κίνηση”, ενώ το βράδυ, όπως ήδη αναφέρθηκε, “η φύση ησυχάζει”.

Η ανάπτυξη των φυτών ακολουθεί ένα πρόγραμμα από το πρώτο φύτρωμα ενός σπόρου, μέχρι την πλήρη και εκδηλωμένη ομορφιά ενός ανθισμένου δένδρου, και τελικά η ζωή όλων των πλασμάτων ακολουθεί κάποιους συγκεκριμένους φυσικούς ρυθμούς.

Οι πανάρχαιοι φυσικοί ρυθμοί

Oλα αυτά είναι τόσο απλά, τόσο αληθινά, και είναι κυριολεκτικά “μπροστά στα μάτια μας”, αλλά πολλοί άνθρωποι (για να μην πούμε οι περισσότεροι), είτε τα θεωρούν δεδομένα και δεν ασχολούνται μαζί τους, είτε τα προσπερνούν προσπαθώντας να ζήσουν “ανεξάρτητα” από αυτά.

Θεωρείται δηλαδή (σχεδόν) δεδομένο ότι, για παράδειγμα, η ύπαρξη του ηλεκτρισμού και άρα η δυνατότητα να έχουμε φώτα στη διάρκεια της νύχτας, μας επιτρέπει να ξενυχτούμε μέχρι το πρωί “διασκεδάζοντας”.

Είναι όντως γεγονός ότι δεν πρόκειται να πεθάνει κανείς απλώς και μόνο επειδή έχει ξενυχτήσει ένα βράδυ. Το “αμορτισέρ” της υγείας ενός ανθρώπου αντέχει σε αρκετές παραβιάσεις του φυσικού ρυθμού.

Είναι επίσης προφανές όμως ότι όταν κάποιος κοιμάται την ημέρα και εργάζεται τη νύχτα, τότε τα θεμέλια της υγείας του υποσκάπτονται και το “αμορτισέρ” συναντά συνεχώς μεγάλες “λακκούβες”. Το λογικό και αναμενόμενο αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η εμφάνιση ανισορροπιών οι οποίες θα οδηγήσουν σταδιακά στην εκδήλωση κάποιας ασθένειας.

Και τελικά, αυτό που καθημερινά συμβαίνει είναι ότι η συνεχής παραβίαση των φυσικών ρυθμών και η ζωή χωρίς κάποιο “υγιεινό” πρόγραμμα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ασθένειες.

Το μόνο που μένει είναι να καθοριστεί ο χρόνος εμφάνισης των συμπτωμάτων και σε αυτό θα παίξει ρόλο από τη μία μεριά η στιβαρότητα και η καλή κατασκευή του “αμορτισέρ”, από την άλλη το μέγεθος της κάθε λακούβας που θα συναντά και τέλος (παράλληλα βέβαια με όλα αυτά), η καλή “συντήρηση” στη διάρκεια της πορείας.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση