Πώς να χάσετε τα κιλά των διακοπών

Πώς να χάσετε τα κιλά των διακοπώνΤο καλοκαίρι που πέρασε δε μας άφησε μόνο καλές αναμνήσεις αλλά και μερικά κιλά παραπάνω τα οποία όλοι νιώθουμε ότι πρέπει να τα χάσουμε. Η λέξη όμως δίαιτα προκαλεί δυσαρέσκεια και άγχος από μόνη της και αυτό γιατί οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει τη δίαιτα με στέρηση και πείνα όπου όλα τα τρόφιμα και φαγητά που μας αρέσουν απαγορεύονται. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Με λίγη θέληση, αυτοσυγκράτηση και επιμονή όλα είναι εφικτά. Οπως λοιπόν βάλατε τη ζωή σας ξανά στο πρόγραμμα, έτσι ακριβώς θα κάνετε και με τη διατροφή σας και θα μπορέσετε σιγά σιγά να χάσετε τα κιλά που πήρατε κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Το πρώτο που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι τα κιλά που πήρατε, δεν τα πήρατε σε μία εβδομάδα, οπότε μην έχετε την απαίτηση να τα χάσετε σε ένα ανάλογο χρονικό διάστημα. Γνωρίζετε ήδη ότι τα κιλά που χάνονται γρήγορα, επανακτόνται επίσης πολύ γρήγορα.

Πρέπει λοιπόν να ακολουθήσετε μία υποθερμιδική δίαιτα, η οποία θα σας βοηθάει να χάνετε μέχρι και 1 κιλό την εβδομάδα, που σημαίνει όχι περισσότερα από και 4-5 κιλά το μήνα. Η απότομη απώλεια βάρους που επιτυγχάνεται από πολύ στερητικές δίαιτες, είναι απώλεια άλιπης μάζας και όχι λιπώδους ιστού, που πρέπει να είναι ο στόχος σας.

Μπορεί λοιπόν να μπορείτε να χάσετε και τρία ή και τέσσερα κιλά μέσα σε μία εβδομάδα αλλά το πιο πιθανό είναι ότι αυτά τα κιλά θα τα ξαναπάρετε και μάλιστα πολύ σύντομα.

Βάλτε λοιπόν σαν πρώτο στόχο, το σωματικό βάρος που είχατε πριν από τις διακοπές, ακόμα κι αν το βάρος αυτό δε σας ικανοποιεί απόλυτα. Επιτυγχάνοντας αυτό, μετά θα θέσετε νέους στόχους.

Ο καλύτερος τρόπος να χάστε βάρος είναι ένας συνδυασμός μίας υποθερμιδικής αλλά ισορροπημένης δίαιτας και αυξημένης σωματικής άσκησης.

Μειώστε τις ποσότητες του φαγητού που τρώγατε και βάλτε πρόγραμμα στη διατροφή σας. Μη μένετε νηστικοί πολλές ώρες γιατί μετά πεινάτε πολύ περισσότερο και τρώτε ανεξέλεγκτα. Το ένα μόνο γεύμα την ημέρα είναι λάθος. Πρέπει να τρώτε ένα κυρίως γεύμα την ημέρα και τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας να είναι μικρότερα.

Μην αποκλείετε ομάδες τροφίμων από τη διατροφή σας. Εάν θέλετε να χάσετε βάρος, χωρίς τρομακτικές στερήσεις και που δε θα διαταράξει την υγεία σας, τρώτε λίγο από όλα, μειώνοντας τις ποσότητες.

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις τροφές που είναι πλούσιες σε λιπίδια. Ετσι λοιπόν θα πρέπει να αποφεύγετε το φαγητό από έξω και να προσέχετε πολύ την κατανάλωση τυριού αλλά και φαγητών που περιέχουν πολύ λάδι, όπως είναι τα τηγανητά. Να αποφεύγετε επίσης και τα τυποποιημένα σνακ διότι τα λιπαρά τους είναι πολλά, αλλά και κακής ποιότητας.

Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με φρούτα και λαχανικά, τα οποία εκτός από το ό,τι περιέχουν λίγες θερμίδες, σας προσφέρουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία δεν είναι θερμιδογόνα θρεπτικά συστατικά.

Μην ξεχνάτε την άσκηση. Συνδυάζοντάς την με τη δίαιτα, θα έχετε πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ παράλληλα θα βελτιώσετε και τη φυσική σας κατάσταση.

Η άσκηση δεν είναι απαραίτητο να γίνεται αποκλειστικά στο γυμναστήριο. Αυξήστε λίγο το περπάτημα, χρησιμοποιείστε τις σκάλες αντί του ασανσέρ και μειώστε τη χρήση του αυτοκινήτου, τουλάχιστον για τις κοντινές αποστάσεις.

Τέλος, εάν το πρόβλημα του βάρους σας είναι έντονο και ανήκετε στην κατηγορία των παχύσαρκων ατόμων, θα πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό επιστήμονα που ασχολείται υπεύθυνα με το πρόβλημα της παχυσαρκίας.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση