Αθώα τα αντισυλληπτικά χάπια τρίτης γενιάς

Η βρετανική δικαιοσύνη απέρριψε προσφυγή εναντίον φαρμακευτικών εταιρειών που είχαν καταθέσει περισσότερες από 100 γυναίκες οι οποίες παρουσίασαν θρομβώσεις και υπέστησαν εγκεφαλικά επεισόδια. Οι ενάγουσες θεώρησαν ότι υπεύθυνα γι’ αυτά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισαν ήταν τα αντισυλληπτικά χάπια τρίτης γενιάς που ελάμβαναν.

Οι γυναίκες ζητούσαν αποζημίωση από τις εταιρείες Organon Laboratories, τμήμα της ολλανδικής χημικής εταιρίας Akzo Nobel, τη γερμανική Schering AG και την αμερικανική Wyeth υποστηρίζοντας ότι δεν τις προστάτευσαν από τις βλαβερές παρενέργειες των χαπιών.

Ο δικηγόρος τους είχε υποστηρίξει στη διάρκεια της δίκης, τον περασμένο Μάρτιο, ότι τα λεγόμενα αντισυλληπτικά χάπια τρίτης γενιάς δημιουργούν “αυξημένο κίνδυνο θρόμβωσης” σε σχέση με εκείνα της δεύτερης γενιάς.

Ορισμένες από τις μηνύτριες παρουσίασαν ήσσονος σημασίας παρενέργειες, άλλες όμως έμειναν ανάπηρες για όλη τους τη ζωή ως επακόλουθο θρομβώσεων, σύμφωνα με το δικηγόρο τους. Πολλές γυναίκες πέθαναν από θρομβώσεις, είχε δηλώσει.

Ο δικαστής κ. Μακέι δήλωσε πως το δικαστήριο κατέληξε στην απόφαση αυτή μετά από εξονυχιστική εξέταση όλων των στοιχείων που προσκομίστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση