Δύσκολη χειρουργική επέμβαση για τον διαχωρισμό σιαμαίων

Η λεπτή εγχείρηση για τον διαχωρισμό των σιαμαίων κοριτσιών από τη Γουατεμάλα, που γεννήθηκαν ενωμένα στο πάνω μέρος του κεφαλιού, πριν ένα χρόνο προγραμματίσθηκε για τις 5 Αυγούστου, ανακοίνωσαν οι θεράποντες γιατροί.

Τα κρανία των δύο κοριτσιών είναι ενωμένα με τέτοιο τρόπο που τα πρόσωπά τους κοιτάζουν προς την αντίθετη κατεύθυνση το ένα από το άλλο.

Τον περασμένο μήνα τα σιαμαία υπεβλήθησαν σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο ”Mattel” του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, με στόχο τη χαλάρωση του δέρματος στο κεφάλι, ώστε το κάθε παιδί να έχει αρκετό δέρμα για την κάλυψη του κρανίου όταν γίνει ο διαχωρισμός τους.

Η επέμβαση στην οποία θα υποβληθούν τα σιαμαία αναμένεται ότι θα διαρκέσει περίπου 10 ώρες. Περίπου 50 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και νοσοκόμες θα βρίσκονται στο πλευρό των παιδιών κατά τη διάρκεια
της εγχείρησης.

Οπως δήλωσε ο Δρ.Χένρι Καουαμότο, διευθυντής χειρουργικής στην Κρανιοεγκεφαλική Κλινική του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, δεν υπάρχει ένα ακριβές σχέδιο για την επέμβαση, καθώς το αρχικό πλάνο μπορεί να μεταβληθεί κατά την διάρκεια της επέμβασης, εφόσον αυτό απαιτηθεί. Το χειρουργικό επιτελείο θα είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε αλλαγή του αρχικού σχεδίου.

Η Μαρία Τερέζα και η Μαρία δε Χέσους Κουίεχ-Αλβάρες γεννήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο σε ένα μικρό νοσοκομείο στη Γουατεμάλα. Στο πανεπιστημιακό παιδιατρικό νοσοκομείο του Λος Αντζελες, όπου μεταφέρθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η ανάπτυξή τους είναι ικανοποιητική.

Τα δίδυμα που γεννιούνται ενωμένα στο πάνω μέρος του κεφαλιού τους είναι εξαιρετικά σπάνια και εκτιμάται ότι τέτοιες περιπτώσεις είναι μόλις το 2% των σιαμαίων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση