Νέα αποτελεσματική θεραπευτική επιλογή κατά της ψωρίασης

Ο πρώτος και μοναδικός συνδυασμός δύο πολύ γνωστών ουσιών, της καλσιποτριόλης και της βηταμεθαζόνης, που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της ψωρίασης, αποτελεί μία πολύ πιο αποτελεσματική θεραπευτική επιλογή για τη χρόνια αυτή ασθένεια.

Στα πλαίσια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Δερματολογίας, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Παρίσι, παρουσιάστηκαν μελέτες στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 2.500 ασθενείς σε όλο τον κόσμο, στους οποίους χορηγήθηκε ο συνδυασμός των δύο ουσιών.

Στους 2 από τους 3 ασθενείς η κάθαρση ή η βελτίωση ήταν σημαντική μόλις μετά από 4 εβδομάδες θεραπείας. Επίσης αποδείχθηκε ότι το νέο αυτό σκεύασμα έχει ταχύτατη έναρξη δράσης, αφού μόλις σε μια εβδομάδα μπορεί να μειωθεί στο μισό η σοβαρότητα των συμπτωμάτων

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα του έτοιμου συνδυασμού είναι ότι ο ασθενής δεν χρειάζεται να λαμβάνει δύο διαφορετικά σκευάσματα, αφού τα αποτελέσματα που αναφέρθηκαν επιτυγχάνονται με χορήγηση μόνο μια φορά ημερησίως.

Με τη νέα αυτή επιλογή ο ασθενής συμμορφώνεται καλύτερα στην αγωγή του βελτιώνοντας ταυτόχρονα και την ποιότητα ζωής του.

Το νέο αυτό προϊόν κυκλοφορεί στην Αγγλία, τη Δανία και στον Καναδά, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται η κυκλοφορία του στο τέλος του χρόνου.

Η ψωρίαση είναι μια κοινή, γενετικά καθορισμένη, φλεγμονώδης και υπερπλαστική πάθηση του δέρματος, οι χαρακτηριστικές βλάβες της οποίας συνιστάται σε χρόνιες, έντονα οριοθετημένες, σκουρόχρωμες φολίδες που παρατηρούνται κυρίως στις μυϊκές προεξοχές και στο τριχωτό της κεφαλής.

Η πάθηση ποικίλει σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά στη διάρκεια και στην έκταση της και είναι συχνές οι μορφολογικές ιδιαιτερότητες. Ο επιπολασμός της ψωρίασης ανέρχεται σε ποσοστό 1,5 έως 3% στο γενικό πληθυσμό, ενώ παρατηρείται ίση κατανομή της πάθησης ανάμεσα στα δύο φύλα.

Διακρίνονται δύο τύποι ψωρίασης: ο ένας εκδηλώνεται περίπου στην ηλικία των είκοσι και η πορεία της νόσου είναι σοβαρότερη σε σχέση με τον άλλο τύπο ο οποίος εκδηλώνεται περίπου στην ηλικία των 50. Η πρώιμη εκδήλωση είναι συχνότερη, εάν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό της ασθένειας.

Η ψωρίαση μπορεί να εκδηλωθεί οπουδήποτε στην επιφάνεια του δέρματος, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα σημεία στα οποία εμφανίζεται συχνότερα, όπως οι αγκώνες, τα γόνατα και το τριχωτό της κεφαλής.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση