Η πίστη σώζει και από το κάπνισμα

Τα νεαρά άτομα που πηγαίνουν τακτικά στην εκκλησία ή στο κατηχητικό έχουν λιγότερες πιθανότητες να είναι καπνιστές ή να γίνουν στο μέλλον, συγκριτικά με τα άτομα που απέχουν από κάθε θρησκευτική δραστηριότητα. Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Internal Medicine.

Στην συγκεκριμένη έρευνα συμμετείχαν 4569 άτομα ηλικίας 20 με 32 ετών. Τους ζητήθηκε να εκφράσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, να αναφέρουν την συχνότητα με την οποία παρακολουθούσαν την θεία λειτουργία και να δηλώσουν αν είναι καπνιστές.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα άτομα που πήγαιναν στην εκκλησία, έστω και μια φορά το μήνα, είχαν κατά 70% λιγότερες πιθανότητες να είναι καπνιστές, συγκριτικά με τα άτομα που απόφευγαν να συμμετέχουν σε θρησκευτικές λειτουργίες. Επιπλέον τα θρησκευόμενα άτομα είχαν 90% λιγότερες πιθανότητες να αρχίσουν το κάπνισμα σε μεγαλύτερη ηλικία.

Παρ’ όλα αυτά, οι επιστήμονες αναφέρουν πως δεν είναι ξεκάθαρο, κατά πόσο η θρησκεία συμβάλλει στην καλή υγεία των πιστών, ή αν η πλειοψηφία των ατόμων που πηγαίνει στην εκκλησία ή στο κατηχητικό έτσι κι αλλιώς αποφεύγει το κάπνισμά ή οποιαδήποτε άλλη κατάχρηση.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση