Οι δίαιτες της μόδας επικίνδυνες για την υγεία

Εάν επηρεάζεστε από διατροφικές συμβουλές διάσημων μοντέλων και τείνετε να ακολουθείτε τις εξαντλητικές δίαιτες που σας προτείνουν, τότε θέτετε την υγεία σας σε κίνδυνο. Η αποφυγή συγκεκριμένων τροφών για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό οστεοπόρωση, προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα ή υποβιταμίνωση.

Μπορεί λοιπόν κατά καιρούς να κυκλοφορούν διάφορες ‘μοδάτες’ δίαιτες, που υπόσχονται το κορμί της Claudia Schiffer σε σύντομο κιόλας χρονικό διάστημα, όμως καλό θα ήταν να τις αποφύγετε προτού συμβουλευτείτε κάποιον επαγγελματία διαιτολόγο.

Ερευνα, που πραγματοποιήθηκε από την Medix UK Plc και στην οποία συμμετείχαν 210 γυναίκες, έδειξε πως το 40% αυτών δεν διστάζει να υποβάλλει τον εαυτό του σε λανθασμένες δίαιτες αποκλείοντας, σημαντικές για τον οργανισμό, τροφές. Μάλιστα οι περισσότερες γυναίκες προβάλλουν την δικαιολογία πως είναι αλλεργικές σ’ αυτές τις τροφές ή πως τους πέφτουν ‘βαριές’ στο στομάχι.

Τέσσερις στις δέκα γυναίκες επιλέγουν μόνες τους ποιες τροφές να απορρίψουν, αγνοώντας τις βλαβερές επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια τέτοια συμπεριφορά στον οργανισμό τους. Μπροστά στην ανάγκη τους να αποκτήσουν το ιδανικό βάρος προβαίνουν σε λανθασμένες κινήσεις που μπορούν να αποβούν επικίνδυνες για την υγεία τους.

Οι επιστήμονες λοιπόν προτείνουν στις γυναίκες που θέλουν να διατηρήσουν το σωματικό τους βάρος ή να χάσουν τα περιττά κιλά τους να επισκέπτονται τακτικά τον διαιτολόγο τους, προκειμένου να λάβουν σωστές διατροφικές συμβουλές και ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση