Εντομα – φαρμακευτικά εργαστήρια

Τέσσερις χιλιάδες είδη εντομών θα βρεθούν κάτω από το μικροσκόπιο των επιστημόνων, προκειμένου να βρεθούν νέα φάρμακα για την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών. Η εταιρεία CSIRO Entomology ανακοίνωσε πρόσφατα την δημιουργία ενός νέου τμήματος, που θα έχει ως έργο την ανακάλυψη δραστικών ουσιών, που θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν στην φαρμακοβιομηχανία.

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες έχουν αξιοποιήσει 250.000 είδη φυτών, για την παραγωγή αντιβιοτικών και άλλων φαρμάκων. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως οι ουσίες που θα παραχθούν από κάποια έντομα, μπορεί και να συμβάλλουν στην καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών και να ανανεώσουν το οπλοστάσιο της επιστήμης.

Η εταιρεία CSIRO Entomology, στα πλαίσια της δημιουργίας του καινούργιου τμήματος, πρόκειται να συνεργαστεί σύντομα με αυστραλούς επιστήμονες από το Australian National University. Η παραπάνω εταιρεία προβαίνει μάλιστα τακτικά σε συναντήσεις με άλλους οργανισμούς, προκειμένου να αυξήσει το κεφάλαιο των επενδυτών.

Η CSIRO Entomology αρχικά θα εστιάσει το ενδιαφέρον της στην ανακάλυψη αντιβιοτικών, ενώ στην συνέχεια στοχεύει στην δημιουργία μιας γκάμας φαρμάκων, κατάλληλων για διάφορες ασθένειες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση