Αντρες και γυναίκες προτιμούν τις μακροχρόνιες σχέσεις

Εάν νομίζετε πως ο ρόλος που ταιριάζει σε έναν άντρα είναι αυτός του ‘καζανόβα’, ενώ σε μια γυναίκα θα πήγαινε πολύ περισσότερο ο ρόλος της ‘πιστής Πηνελόπης’, τότε έχετε παραμείνει σε αντιλήψεις παλαιότερων εποχών. Στην σύγχρονη εποχή, άντρες και γυναίκες επιλέγουν σύντροφο με τα ίδια κριτήρια, έχουν τις ίδιες βασικές ανάγκες και έχουν παρόμοιους τρόπους προσέγγισης του αντίθετου φύλου.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο επιστημονικό περιοδικό Journal Current Directions in Psychological Science. Παλαιότερες θεωρίες ήθελαν τους άντρες οπαδούς των εφήμερων σχέσεων και τις γυναίκες λάτρεις των μακροχρόνιων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας όμως έδειξαν πως και τα δύο φύλα αναζητούν μια μόνιμη σχέση, η οποία θα τους παρέχει ασφάλεια και θα τους καλύπτει βιολογικές και συναισθηματικές ανάγκες. Τα περισσότερα άτομα, όταν βιώνουν μια σχέση που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις τους, αποφεύγουν τις περιστασιακές επαφές και παραμένουν πιστοί στο σύντροφο τους.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως άντρες και γυναίκες παραδέχονται την αξία μιας σταθερής σχέσης και δεν φοβούνται να δεσμευτούν άμα βρουν τον κατάλληλο σύντροφο. Βέβαια δεν διστάζουν να παραδεχτούν πως στην περίπτωση μιας λανθασμένης επιλογής παρτενέρ, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να ‘ξενοκοιτάξουν’ και να απιστήσουν!

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση