Πρώτοι σε καρδιακές παθήσεις οι κάτοικοι της Ανατολικής Ευρώπης

Το ποσοστό θανάτων στη Ρωσία από καρδιακά νοσήματα είναι από τα υψηλότερα σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα ελβετών επιστημόνων, οι οποίοι επισημαίνουν πως αντίθετα με τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Ευρώπη, όπου ο τρόπος ζωής και η προσεκτικότερη διατροφή έφεραν αποτελέσματα, στη Ρωσία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία τα περιστατικά καρδιακών νοσημάτων και οι θάνατοι από αυτά αυξάνονται.

Ο Δρ Λέβι και οι συνεργάτες του από το πανεπιστήμιο της Λοζάνης συνέκριναν στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) σχετικά με τους θανάτους από καρδιακά νοσήματα και καρδιακές προσβολές σε 34 χώρες της Ευρώπης. Τα αποτελέσματα των ερευνών τους δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό ”Journal of Epidemiology and Public Health”.

Στη δυτική Ευρώπη το ποσοστό θανάτων από τη στεφανιαία νόσο μειώθηκε κατά 32% για τους άντρες και 30% για τις γυναίκες, σε σύγκριση με τα ποσοστά που ίσχυαν στα τέλη της δεκαετίας του ’70.

Αντίθετα, στη Ρωσία τα ποσοστά συνεχώς ανεβαίνουν και όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, οι θάνατοι στη χώρα αυτή από τις συγκεκριμένες ασθένειες είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που καταγράφονταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες πριν από τριάντα χρόνια.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση