σκωληκοειδίτιδα | χαμηλη προσφυση πλακουντα | ourikh athritida neanimh hlikia | συγχειλίτιδα | gata arosties

Διατροφή και άσκηση για χαμηλότερη χοληστερίνηΗ συστηματική συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες μέτριας έντασης σε συνδυασμό με ένα διατροφικό πρόγραμμα χαμηλό σε λιπαρά μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με καρδιακά προβλήματα να διατηρήσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης τους σε φυσιολογικά επίπεδα, γεγονός που μειώνει μέχρι και 3% τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών επεισοδίων. Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Medical Center στη Βοστόνη, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Cardiology.

Ειδικοί πραγματοποίησαν έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 27 καρδιοπαθείς, 21 άντρες και 6 γυναίκες. Ολοι οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε συγκεκριμένη δίαιτα, για την μείωση της χοληστερίνης τους στο αίμα, ενώ οι μισοί απ' αυτούς ακολούθησαν παράλληλα και φαρμακευτική αγωγή.

Επιπλέον τους ζητήθηκε να συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής, διάρκειας 30 με 60 λεπτών σε συχνότητα 3 - 6 φορές την εβδομάδα. Η προπόνηση περιελάμβανε δραστηριότητες όπως: γρήγορο περπάτημα, jogging και ποδήλατο. Η έρευνα είχε διάρκεια έξι μήνες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το 89% των συμμετεχόντων μείωσε την 'κακή χοληστερίνη' (LDL Low Density Lipoprotein και την VLDL Very Low Density Lipoprotein), σημειώνοντας τιμές που κυμαίνονταν μέσα στα επιτρεπτά όρια. Επιπλέον παρατηρήθηκε μείωση στον αριθμό των τριγλυκεριδίων, ενώ η αρτηριακή τους πίεση βρίσκονταν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2017 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.