Το διαζύγιο δεν είναι πάντα η λύση

Εάν βρίσκεστε εγκλωβισμένοι σε έναν γάμο και αναζητάτε απεγνωσμένα την ευτυχία, μην πάει το μυαλό σας κατευθείαν στο διαζύγιο. Οπλιστείτε με υπομονή και παλέψτε γι’ αυτήν την σχέση, υποστηρίζουν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Σικάγο. Μπορεί ο αγώνας να είναι δύσκολος, αλλά οι πιθανότητες μιας θετικής έκβασης είναι πολλές.

Ερευνα, στην οποία συμμετείχαν παντρεμένα ζευγάρια που βίωναν καθημερινά εντάσεις και συγκρούσεις, έδειξε πως μετά από ένα διάστημα 5 χρόνων, τα άτομα που είχαν παραμείνει μέσα στο γάμο αντιμετώπισαν επιτυχώς τα προβλήματα τους.

Τα περισσότερα ζευγάρια που είχαν προβλήματα επικοινωνίας, συνεννόησης και σωστής διαχείρισης χρόνου δέχτηκαν την βοήθεια ενός οικογενειακού συμβούλου ή είχαν την υποστήριξη των φίλων και των συγγενών, με αποτέλεσμα να υπερπηδήσουν τα εμπόδια και να απολαύσουν και πάλι την ηρεμία και την γαλήνη ενός ευτυχισμένου γάμου.

Αντίθετα, τα ζευγάρια που κατέληξαν στο διαζύγιο βίωναν συναισθηματική αστάθεια, αντιμετώπιζαν προβλήματα με την κηδεμονία των παιδιών τους και είχαν χάσει την ψυχική τους ηρεμία. Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως τα ζευγάρια πρέπει να οδηγούνται στο χωρισμό, μόνο όταν έχουν εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες διάσωσης του γάμου τους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση