Το 25% του εργατικού δυναμικού σε χώρες της Αφρικής θύμα του AIDS

Ορισμένες αφρικανικές χώρες θα χάσουν το ένα τέταρτο του εργατικού τους δυναμικού, μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια, εξαιτίας του AIDS, ανακοίνωσαν ειδικοί που συμμετέχουν στη Διεθνή Διάσκεψη για το AIDS που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέρναρντ Σβαρτλάντερ, διευθυντή της υπηρεσίας κατά του AIDS της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ), ποσοστό μεγαλύτερο του 20% των ενηλίκων σε επτά χώρες της υποσαχάριας Αφρικής είναι φορείς του ιού HIV. Ειδικά στην Μποτσουάνα, το Λεσότο, την Σουαζιλάνδη και την Ζιμπάμπουε ένας στους τρεις ενήλικες είναι οροθετικός.

Ο ίδιος προειδοποίησε πως η απώλεια εργατικών χεριών εξαιτίας του AIDS αναμένεται να πλήξει την οικονομική ανάπτυξη των χωρών αυτών και να προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε βασικούς τομείς της κοινωνίας τους.

Ηδη στην Κένυα τρεις στους τέσσερις θανάτους στις αστυνομικές δυνάμεις οφείλονται στην θανατηφόρα αυτή ασθένεια, ενώ στην Σουαζιλάνδη 13.000 νέοι δάσκαλοι θα πρέπει να εκπαιδευτούν μέσα στα επόμενα 17 χρόνια για να αντικαταστήσουν τους συναδέλφους τους που πεθαίνουν από AIDS.

Η UNAIDS, η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για το AIDS ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα πως η επιδημία βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο και πως τα επόμενα είκοσι χρόνια είναι πιθανό να στοιχίσει τη ζωή σε 70 εκατομμύρια ανθρώπους αν επεκταθεί ακόμα περισσότερο στην Ασία και την ανατολική Ευρώπη.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση