Τα μυστικά του γυναικείου οργασμού

Τα μυστικά του γυναικείου οργασμού και της λειτουργίας του περίφημου σημείου G ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν ιταλοί επιστήμονες, οι οποίοι θεωρούν ότι η ανακάλυψη αυτή θα οδηγήσει στην κατασκευή φαρμάκων για γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα οργασμού.

Το σημείο G το εντόπισε πρώτος ο Γερμανός γυναικολόγος Ερνεστ Γκράφενμπεργκ 1950 και από τότε δεν έχει επαρκώς τεκμηριωθεί η ύπαρξη του. Βρίσκεται σε βάθος 5 εκατοστών μέσα στον κόλπο, στο πάνω τοίχωμα και θεωρείται από τους υποστηρικτές της ύπαρξης του ότι αν διεγερθεί με το δάχτυλο ή με άλλο μέσο μπορεί να προκληθεί εκτός από εντονότατος οργασμός και μια έκκριση που θυμίζει την εκσπερμάτιση των ανδρών.

Η μελέτη της ανατομίας του γυναικείου κόλπου οδήγησε του Ιταλούς ερευνητές στο συμπέρασμα ότι το σημείο G ταυτίζεται με την περιοχή του κόλπου όπου βρίσκονται οι αδένες του Skene, οι οποίοι συμβάλουν στην δημιουργία των εκκρίσεων που εκλαμβάνονται ως γυναικεία εκσπερμάτιση.

Τα επίπεδα μάλιστα ενός ενζύμου με την ονομασία PDE5 το οποίο ανιχνεύτηκε γύρω από την περιοχή των αδένων αυτών, οι οποίοι πιστεύεται ότι το παράγουν, αποτελεί και ένα δείκτη της ευκολίας που έχει μία γυναίκα να φτάσει σε οργασμό.

Ετσι χαμηλά επίπεδα του PDE5 ή η μη ανίχνευση του δείχνουν έλλειψη ή ανεπάρκεια των συγκεκριμένων αδένων και κατά συνέπεια, οργανική αδυναμία της γυναίκας να φτάσει σε οργασμό.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση