Το κινητό αποσπά την προσοχή των οδηγών

Μπορεί το κινητό σας τηλέφωνο να αποτελεί το πιο σημαντικό αξεσουάρ σας, όμως όταν πιάνετε το τιμόνι θα πρέπει να αποφεύγετε τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, προκειμένου να μειώσετε τις πιθανότητες ενός ατυχήματος. Και αν νομίζετε πως τα hands-free λύνουν το πρόβλημα, τότε κάνετε λάθος! Είτε κρατάτε την συσκευή όταν μιλάτε, είτε όχι οι πιθανότητες μιας κακής έκβασης παραμένουν ίδιες.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Καναδοί επιστήμονες, οι οποίοι παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας τους στο ετήσιο συνέδριο του British Medical Association στην Μ. Βρετανία. Πρότειναν μάλιστα την απαγόρευση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οδηγούς που μιλούσαν στο κινητό (με hands-free ή χωρίς) κατά τη διάρκεια της πορείας, αλλά και σε οδηγούς που δεν συμμετείχαν σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις όταν οδηγούσαν, οι ειδικοί επισήμαναν πως οι πιθανότητες ενός αυτοκινητιστικού ατυχήματος είναι πολύ περισσότερες στα άτομα που κάνουν χρήση του τηλεφώνου (με οποιονδήποτε τρόπο), συγκριτικά με τα υπόλοιπους οδηγούς.

Μια έντονη συζήτηση, ένας καβγάς ή ένα άσχημο νέο μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού και να τον κάνει να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Ακόμα όμως και σε μια ουδέτερη συζήτηση, το σήμα που μπορεί χάνεται ή η μπαταρία που τελειώνει μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον του οδηγού και να τον βγάλει εκτός πορείας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση