Νέα ελπιδοφόρα θεραπεία κατά του καρκίνου του μαστού

Θετικά είναι τα αποτελέσματα της δοκιμής ενός νέου χημειοθεραπευτικού σχήματος με βάση την ταξοτέρη, σε γυναίκες με πρώιμο καρκίνο του μαστού και λεμφαδενικές μεταστάσεις, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν στο Παγκόσμιο Ογκολογικό Συνέδριο (ASCO).

Οι ασθενείς στις οποίες χορηγήθηκε το νέο σχήμα εμφάνισαν κατά 32 – 50% μικρότερη πιθανότητα υποτροπής της νόσου και 54% μικρότερο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους, σε σύγκριση με άλλες γυναίκες οι οποίες ακολούθησαν ένα άλλο ευρέως χρησιμοποιούμενο χημειοθεραπευτικό σχήμα.

Η μείωση του κινδύνου υποτροπής παρατηρήθηκε σε ασθενείς τόσο με θετικούς ορμονικούς υποδοχείς (32% μειωμένος κίνδυνος), όσο και με αρνητικούς ορμονικούς υποδοχείς (38% μειωμένος κίνδυνος).

Είναι η πρώτη φορά που από μία μεγάλη κλινική μελέτη προέκυψε ότι η αύξηση της επιβίωσης χωρίς νόσο μπορεί να αφορά όλες τις ασθενείς, ανεξάρτητα από την κατάσταση του ορμονικού υποδοχέα.

Η μελέτη διεξήχθη από τη Διεθνή Ερευνητική Ομάδα για τον Καρκίνο του Μαστού (BCIRG), μία μεγάλη διεθνή ακαδημαϊκή οργάνωση συνεργασίας, με παγκόσμιο κύρος και παρακολούθησε τους ασθενείς για διάστημα 33 μηνών. Στη μελέτη συμμετείχαν 1.491 γυναίκες από 20 διαφορετικές χώρες, με πρώιμο καρκίνο του μαστού και λεμφαδενικές μεταστάσεις.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση