Πίνουν, καπνίζουν, τρώνε πολύ, αλλά ζουν πολλά χρόνια οι Αυστραλοί

Οι Αυστραλοί είναι υπέρβαροι, καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, εξακολουθούν να καπνίζουν, αλλά ζουν περισσότερα χρόνια! Αυτό προκύπτει από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Υγείας και Πρόνοιας για την κατάσταση της υγείας του πληθυσμού της χώρας.

Σύμφωνα με την έκθεση οι άνδρες της Αυστραλίας είναι οι πέμπτοι μακροβιότεροι στον κόσμο με μέσο όρο ηλικίας 76.6 χρόνια, ενώ οι γυναίκες βρίσκονται στην έκτη θέση με μέσο όρο ηλικίας 82.1 χρόνια.

Οι Έλληνες βρίσκονται στην 12η θέση με μέσο όρο ηλικίας 75.4 χρόνια και οι Ελληνίδες στην 14η θέση με μέσο όρο 80.8 χρόνια.

Σύμφωνα με την έκθεση των Αυστραλών μακροβιότερες στον κόσμο είναι οι Ιαπωνίδες με 84.7 χρόνια μέσο όρο ηλικίας και ακολουθούν οι Γαλλίδες, Ελβετίδες, Ιταλίδες, Ισπανίδες και Αυστραλές.

Στους άνδρες προηγούνται οι Ιάπωνες με μέσο όρο ηλικίας 77.5 χρόνια και ακολουθούν οι Σουηδοί, Ισλανδοί, Ελβετοί και Αυστραλοί.

Η μελέτη δείχνει ότι το 65% των ανδρών της Αυστραλίας και το 45% των γυναικών είναι υπέρβαρο ενώ ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η παχυσαρκία μεταξύ των νέων.

Οι διαβητικοί της Αυστραλίας διπλασιάστηκαν κατά τα τελευταία 20 χρόνια, αυτοί που ασκούνται μειώθηκαν κατά 5% την τελευταία πενταετία, το ποσοστό αυτών που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ ανέρχεται στο 3% και το 19.5% των Αυστραλών εξακολουθεί να καπνίζει, παρά το γεγονός ότι κάθε μέρα 19 Αυστραλοί πεθαίνουν από καρκίνο.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι αν και οι Αυστραλοί ζουν περισσότερο, καπνίζουν λιγότερο και περιόρισαν τους θανάτους από καρδιακές παθήσεις και καρκίνο, εντούτοις η παχυσαρκία που απλώνεται με διαστάσεις επιδημίας στις τάξεις των νέων αλλά και το άσθμα, αποτελούν μεγάλη απειλή για την υγεία του έθνους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση