Κακλαμάνης για την Παγκόσμια Ημέρα για τα θύματα βασανιστηρίων

Τεράστιες ευθύνες στη διεθνή κοινότητα και στους ηγέτες των χωρών, που συνεχίζουν και επιμένουν να πολιτεύονται με βάση τους νόμους του συμφέροντος και να αγνοούν το διεθνές δίκαιο, απέδωσε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Ιατρικού Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων, που ήταν αφιερωμένη στη διεθνή ημέρα των Ηνωμένων Εθνών για τη στήριξη των επιβιωσάντων βασανιστηρίων, που είναι η 26 Ιουνίου.

Οπως ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης πολλές χώρες σήμερα χρησιμοποιούν ακόμα τα βασανιστήρια ως καθημερινή μέθοδο εκφοβισμού και υπόταξης των πολιτών τους, υπάρχουν τα λευκά κελιά όπου καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, εξευτελίζεται η προσωπικότητα του ατόμου και δυστυχώς παρατηρείται ότι δυνάστης και εξουσιαστής είναι ιδιότητες σύμφυτες με τον άνθρωπο που αγνοεί την ελευθερία, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία.

Τέτοιοι άνθρωποι, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής υπάρχουν πολλοί σε κάθε κοινωνία, σε κάθε εποχή στηρίζουν καθεστώτα βίας, αναπαράγουν την κουλτούρα της βίας και είναι ευθύνη όλων μας να μαχόμαστε για την κατάργηση των βασανιστηρίων και να βρισκόμαστε στην όχθη της δημοκρατίας, της ελευθερίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παραμένοντας πιστοί σε αυτή την επιλογή χωρίς συμβιβασμούς.

Το Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων σε συνεργασία με την Πανελλήνια Πολιτιστική Κίνηση σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης περισσότερων πολιτών για να καταστούν γνώστες και αρωγοί στον πόλεμο κατά της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προκήρυξαν το δεύτερο Πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης στον οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων Κύπριοι και ομογενείς του εξωτερικού.

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν ” η υποκρισία και η κατάχρηση της εξουσίας των ισχυρών, παράλληλοι δρόμοι ντροπής και προδοσίας του πολιτισμού και του οφειλόμενου σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα”.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση